loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Les quatre colles de TGN porten el pilar caminant fins a l'Ajuntament

El Circ Cultura i patrimoni dissabte, 24 de setembre de 2016

Quatre anys després, les quatre colles de Tarragona han aconseguit fer arribar el pilar caminant fins a l'Ajuntament en el darrer dia de les festes de Santa Tecla.

El més ràpid, el dels Castellers de SPiSP. Els Xiquets del Serrallo han completat el recorregut per 21è any consecutiu.

Els Xiquets del Serrallo han continuat fent història, ja que el seu pilar ha completat els més de 400 m que hi ha des de les escales del Pla de la Seu fins a l'Ajuntament per 21è any consecutiu, i amb un temps de 9'27''. El pilar de 4 del Serrallo l'han integrat Joan de Toful i Nil Molina (baix), Josep Maria Gaya (segon), Yaiza de la Cruz (terç) i Emma Ferrer (anxaneta).

Foto: @jovedetarragona

Foto: @jovedetarragona

Foto: @santateclatgn

Foto: @abellotgn

Foto: Castellers de SPISP

Foto: @abellotgn

Foto: @tgnajuntament

Foto: @tgnajuntament

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han tornat a ser, de llarg, la colla més veloç. El seu pilar caminant ha arribat a la porta consistorial en un temps de 7`29''. La marca, però, és inferior a la de l'any passat, quan van completar tot el recorregut en 7'20''; una marca que, a hores d'ara, és la més ràpida de la història dels pilars caminant de la Mercè. Enguany, els de SPiSP han canviat el baix a l'alçada del carrer Cavallers, quan Raül Varela ha ocupat el lloc de Vicenç Pasqual. Com a segon, David Cobo; Mar Pasqual ha estat el terç, i l'anxaneta, José Algar.

Cap de les dues colles grans no va arribar a l'Ajuntament l'any passat, però enguany s'han tret l'espina. Els Xiquets de Tarragona, que l'any passat van caure al final de la Baixada Peixateries, han patit de valent però finalment han aconseguit pujar els quatre esgraons de la plaça de la Font, i que el seu anxaneta, Unai Morató, pogués trepar fins el balcó. El pilar dels matalassers l'han completat Albert Guillemat (baix), David Morató (segon) i Sara Garcia (terç). Els matalassers s'han aturat dos cops, a l'alçada de Cavallers i a Baixada Peixateries, i han estat els que més han trigat: 13' 30''.

Per la seva banda, la Jove també ha aconseguit que el seu pilar caminant arribés a bon port. Els lila han aconseguit el millor segon temps, amb 8'45''. El pilar dels de Cós del Bou estava format per Isma Martínez (baix), Oriol Portabella (segon), Aina Ardevol (terç) i Paloma Carrión (anxaneta).

L'espectacularitat i la singularitat de l'acte, combinat amb que és cap de setmana, ha provocat una nova riuada de gent pels carrers de la Part Alta i a la plaça de la Font.

Castells de la Diada de la Mercè

Xiquets de Tarragona: 3d8, 4d8

Jove de Tarragona: 3d8, 9d7

Xiquets del Serrallo: 3d7, 3d7p

Castellers de SPiSP: 3d7p, 4d7p


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar