loader
menu

El cas Inipro posa l'alcalde Ballesteros contra les cordes

El Circ dilluns, 26 de setembre de 2016

Els grups de l'oposició a l'Ajuntament de Tarragona han carregat amb duresa contra l'alcalde Ballesteros arran de les darreres informacions sobre el cas Inipro, que investiga les pressumptes irregularitats comeses per l'Institut Municipal de Serveis Socials durant els anys 2011 i 2012.

Foto: circdetarragona.com

El portaveu del grup municipal de Ciutadans (C's) a l'Ajuntament de Tarragona, Rubén Viñuales, ha anunciat que el seu partit “demanarà la dimissió de l'alcalde si se li obre un judici oral pel cas Inipro”, després que ha transcendit l'informe d'Intervenció de l'Estat que apunta que l'Ajuntament de Tarragona va pagar a Inipro per treballs no realitzats al 2011. I ha assenyalat que “hauria de ser el mateix alcalde qui ha de replantejar-se la seva figura al capdavant de l'ajuntament si la seva situació processal es veu alterada i passa d'investigat a acusat”.

Rubén Viñuales ha defensat “la credibilitat de l'informe pericial” i ha assegurat que “deixa en evidència la tesi exculpatoria de l'equip de govern que asseguraven que les factures corresponien a treballs executats”. En el mateix sentit, ha apuntat que “tots els indicis apunten a un finançament il·legal del PSC”.

El grup municipal d’ERC ha mostrat la seva preocupació davant el que qualifiquen d’evidència de les mentides de l’alcalde. "Ballesteros va assegurar que les factures d’Inipro s’havien de pagar perquè els treballs s’havien realitzat. Segons un informe d’lntervenció de l’Estat, no hi ha res que acrediti que l’empresa va realitzar les prestacions sol·licitades. L’alcalde ha mentit i cal que doni explicacions immediatament", ha afirmat el portaveu republicà, Pau Ricomà.

"Sobrepassa el pretès error administratiu"

La CUP considera que després de l'informe pericial ja es pot donar per confirmada la seva tesi respecte el cas Inipro. “Ni era necessari l’objecte del contracte que es va atorgar a Inipro, ni es van fer treballs, i molt probablement estiguem davant l’intent fallit d’importar un model de funcionament estès a l’àrea metropolitana de Barcelona la magnitud del qual s’evidenciarà amb l’evolució d’aquest cas", denuncia la portaveu cupaire, Laia Estrada.

D’acord amb aquest peritatge realitzat per la intervenció de l’Estat sobre la documentació requisada durant els escorcolls a les dependències de l’IMSST, la CUP indica que no es pot afirmar ni demostrar documentalment que els serveis que Inipro va cobrar de l’Ajuntament de Tarragona s’arribessin a realitzar. L’any 2011 Inipro va facturar a l’Ajuntament de Tarragona, amb el qual no tenia cap contracte ni tampoc cap pròrroga que, al seu torn, no era viable segons les condicions inicials, perquè no es preveia al plec.

Estrada ha manifestat que “el cas Inipro no es pot seguir banalitzant i minimitzant, sinó que és un cas que encara és sota secret de sumari parcialment i que sobrepassa el pretès error administratiu”.

Convergència també lamenta que l'equip de govern mentís. “Si el contingut de l’informe d’interventor de l’Estat espanyol filtrat als mitjans de comunicació és cert, està clar que no estem davant de cap mala praxis administrativa ni de gestió com ha volgut fer creure el senyor Ballesteros. Segons el pèrit, la memòria d’activitats no permet afirmar que el serveis contractats a Inipro s’hagin dut a terme i això demostra que el govern socialista ha mentit reiteradament a la ciutadania en una qüestió que està afectat molt la imatge de la nostra ciutat”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar