loader
menu

CIUTAT

El rem es reivindica a TGN amb una regata internacional de desafiament extrem

El Circ Ciutat dimecres, 28 de setembre de 2016

Les aigües de Marina Port Tàrraco seran l'escenari els propers 8 i 9 d'octubre d'una regata única a Europa. Es tracta de la 'Top Speed Rowing' una desafiament extrem de rem organitzada pel Reial Club Nàutic de Tarragona i pel Port de TGN, destinat a remers individuals o 'skiffistes' que es disputarà sobre un recorregut de només 400 metres; un trajecte que la converteix en única no només a l'estat espanyol, sinó també a la resta del continent.

Foto: www.ciberspaceandtime.com

Els organitzadors confien comptar amb una participació d'uns 150 remers de primer nivell, una trentena dels quals han competit enguany en Mundials. Fins i tot hi competiran dos esportistes olímpics a Río 2016, com són la barcelonina Anna Boada i el tortosí Àlex Sigurbjörnsson.

Tot i tractar-se d'un esport olímpic i que fins i tot està inclòs dins del programa dels Jocs Tarragona 2017, la regata no els ha interessat, fins al punt que el 2017 no estarà present en l'esdeveniment i no es promocionarà com sí ve fent amb altres esdeveniments esportius que es fan a la ciutat. L'Ajuntament de Tarragona enguany hi posarà els trofeus.

"A veure si ens fem visibles, som l'esport de Tarragona amb més qualitat. Fa 140 anys que fem aquest esport", ha reivindicat Josep Torrell, del RCNT, durant la presentació de la regata, que compta amb prop d'una vintena d'empreses patrocinadores, encara que cap de totes de Tarragona: "Potser la ciutat no és conscient de la importància de la regata, els esportistes sortiran i dormiran a Salou".

Desafiament de força i resistència

La 'Top Speed Rowing' és un desafiament extrem de rem, una competició on el factor resistència no existeix. Només la força i la velocitat. Per tal d'exemplificar l'atractiu de la regata, els organitzadors han recordat que en la final olímpica de Río en la modalitat d'skiff (un bot amb un remer) els dos primers van obtenir el mateix temps, tot i que en una distància de 2.000 metres. A Tarragona, la prova serà més espectacular, ja que la distància és de només 400 metres. Totes les regates seran un contra un, fins que s'arribi als emparellaments definitius i s'arribi a la gran final, que es disputarà el diumenge entre les 11 i les 13h.

Més informació: www.topspeedrowing.com


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar