loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

L'alpinista Òscar Cadiach arriba al campament base del cim del Kangchenjunga

Sergi Casado Esports dijous, 11 d'abril de 2013

L'alpinista tarragoní @Òscar Cadiach ja es troba al campament base del Kangchenjunga (Nepal), a una altura d'uns 5.500 metres, d'un cim que arriba fins els 8.586 metres, al quan intentarà arribar per quarta vegada després dels intents fallits el 2007, el 2009 i el 2011. Cadiach afronta aquest repte dins del projete "Himalayan Challenge 14+1" Objectivo Kanchenjunga, per tal de convertir-se en el primer alpinista català que coroni els catorze cims de més de vuit mil metres del planeta. Si ho fa, també haurà ascendit tots els "vuit mils" d'aquesta gran serralada.

L'alpinista Òscar Cadiach. / www.oscarcadiach.com

Segons ha explicat en la seva pàgina a facebook, Cadiach relata que durant l'ascensió al campament base, tant ell com el seu company d'expedició, Lluís Ràfols, han hagut de suportar neu i pluja.

La intenció de l'alpinista tarragoní segons va explicar en una entrevista al web desnivel.com, és fer l'ascensió sense oxigen, tot i que afirma que, en funció de les condicions i la gent que es trobi al campament base, decidirà l'estratègia a seguir, atès que coordinar-se amb alpinistes que intentin l'ascensió amb oxigen amb d'altres que no en portaran resultaria complicat i complex.

El Kanchenjunga és el primer repte de Cadiach per aquest 2013, en el qual, també intentarà l'ascensió al Gasherbrum I, al Pakistan, de 8.068 metres, el qual també ha atacat en dues ocasions.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar