loader
menu

CIUTAT

La Guàrdia Urbana es modernitza

El Circ Ciutat dijous, 29 de setembre de 2016

La Guàrdia Urbana de Tarragona per fi podrà fer els atestats de trànsit in situ i de manera on line, sense haver de passar per la comissaria. La policia local de TGN ja disposa d'un nou vehicle equipat amb un ordinador portàtil i que també incorpora la xarxa de radiocomunicació Rescat, un equip per a investigació d’accidents i un equip de senyalització.

Una imatge de la nocva furgoneta d'atestats de trànsit. Foto: Mauri

Amb aquestes millores, que s'implementaran de manera progressiva durant el darrer trimestre de l'any, s’aconsegueix més agilitat en la tasca dels agents assignats a la Unitat d’Atestats. Es tracta d’un model més adaptat a les necessitats de la Guàrdia Urbana i que ja incorpora la nova imatge de la Guàrdia Urbana. L’actual tenia una antiguitat de més de 8 anys.

Vint-i-cinc nous agents

La principal millora en recursos humans és la incorporació per abans de finalitzar l’any nous agents d’altres administracions que venen en comissió de serveis (fins a 13) i 12 de concurs de lliure oposició per l’any 2017. Unes 700 persones s’han presentat per ingressar a la Guàrdia Urbana. L’objectiu marcat per l’Equip de Govern és d’incrementar en 100 places noves la Guàrdia Urbana. «Des de 2007 n’hem creat 60 i ara ens faltaven 40 places que volem sumar de deu en deu, en aquests quatre anys de mandat», explica el conseller de Seguretat Ciutadana, Pau Pérez.

Amb la incorporació d’aquests 12 nous agents es recuperarà la Unitat de Mobilitat que, fins fa tres anys, formava part de la Divisió de Trànsit de la Guàrdia Urbana. «Eren agents dedicats exclusivament a controlar el trànsit, sobretot a la zona centre, així com supervisar el flux de masses», afegeix Pau Pérez. D’altra banda, es preveu que la resta de les 13 places s’utilitzin per cobrir places de diverses divisions. Ampliar la plantilla en 40 places suposarà una inversió de més de 2 milions d’euros.

Tots els agents ja disposen de les armilles antibales

Una altra de les millores que estrena el cos de la Guàrdia Urbana és la incorporació de 220 armilles antibales interiors que ja tot els agents tenen a finals d’aquesta setmana i que suposa una important protecció pels agents.

Smartphones i accés a Internet per facilitar la tasca dels agents

L’Ajuntament de Tarragona equiparà amb ordinadors portàtils als vehicles policials i d’smartphones que permeten l’ús d’aplicacions i l’accés a internet, perquè els agents puguin desenvolupar millor la seva tasca policial. Per últim, s’ha instal·lat aire condicionat als vestidors de la comissaria de policia.

Integrats a la Xarxa Rescat de Comunicacions

La Guàrdia Urbana desprès de 2 mesos de prova i veient el bon funcionament de la Xarxa RESCAT, iniciarà aquest any el procediment de compra d’aparells propis després d’integrar-se definitivament a la xarxa de radiocomunicacions mòbils de serveis d’emergència, RESCAT. Aquest sistema, pioner a nivell tecnològic a l’Estat, permet la comunicació entre usuaris i facilita tant la tasca dels cossos de seguretat i la coordinació entre col·lectius que intervenen en les actuacions d’emergència i seguretat.

La darrera novetat és la incorporació de cinc desfibril·ladors, previstos per a finals d'any. Un estarà fix a la comissaria de la Guàrdia Urbana i els altres 4 es duran als vehicles.

El pressupost total de totes aquestes inversions és de 1,5 milions d’euros.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar