loader
menu

TGN obre la porta a la descentralització de Santa Tecla als barris

El Circ divendres, 30 de setembre de 2016

El ple de l'Ajuntament ha aprovat per unanimitat debatre a fons sobre la necessitat, o no, de descentralitzar la festa de Santa Tecla, fent-ne més partíceps als barris de TGN. La moció, impulsada pel Cercle Podem Tarragona als barris i presentada per ICV, ha rebut el vistiplau de totes les formacions amb representació al consistori, i ha obert, de pas, un nou escenari d'anàlisi sobre el model de festa, al qual també hi estaran convidades les entitats de la festa i tota la ciutadania que s'hi vulgui implicar.

Foto: circdetarragona.com

Aquest afegit amb les entitats i la participació ciutadana, a petició de l'equip de govern, ha servit perquè el vot favorable hagi estat unànime. De feina, però, en queda molta, i d'una gran complexitat. "A Tarragona, la fragmentació no només és urbanística, també és social", ha indicat Arga Sentís (ICV), qui, en nom de Podem demana traslladar als barris tant els "efectes positius" de la festa, com "les molèsties".

La CUP, copresentadora de la moció junt amb ICV, ha lamentat que hi hagi "dues Tarragones", tot recordant que en la darrera Tecla, als barris només s'hi van celebrar 19 activitats, en front de les 222 que van tenir lloc a la Part Alta.

Des d'ERC, el seu portaveu, Pau Ricomà, ha alertat que "el que no ens agradaria és una Santa Tecla petita als barris", a l'hora que reclamava que no només Tarragona s'apropi als barris, sinó que tota la producció cultural que es genera als barris també tingui visibilitat suficient al centre. Ciutadans també defensa la "cohesió total" del centre amb els barris.

Com que la condició que exigia l'equip de govern ha quedat inclòs dins del redactat final de la moció, el debat ha resultat més plàcid, tot i que la portaveu municipal i regidora de Festes, Begoña Floría, ha deixat clar que el govern de Ballesteros ja va apostar per descentralitzar la festa en el seu primer any de mandat, l'any 2007.

Ha posat com a exemples els concerts de Rosendo, Mago de Oz i Sabina i Serrat, però que després no va tenir continuïtat. "No va haver seguiment ciutadà", ha indicat la portaveu, reclamant una "anàlisi" del model de festa, ja que "ja no serà una festa en la que la gent es podrà moure tant fàcilment com ara". També ha recordat que hi ha espais patrimonials que no es poden desvincular dels espais físics.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar