loader
menu

CIUTAT

La plataforma Farts de Soroll trasllada les seves reivindicacions al plenari de TGN

El Circ Ciutat divendres, 30 de setembre de 2016

Un cop passades les festes de Santa Tecla, i aprofitant la celebració del ple ordinari de setembre, una quinzena de membres de la Plataforma Farts de Soroll de la Part Alta han acudit a la sala de plens de l'Ajuntament de Tarragona. Allí han entregat banderoles del col·lectiu que representen a l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, a la regidora de Festes, Begoña Floría, i a la resta de regidors i regidores presents.

Foto: Plataforma Farts de Soroll

També els han donat una còpia del manifest "perquè coneguin de primera mà les nostres reivindicacions", segons ha explicat la plataforma. Al llarg d'una mitja hora i en silenci, els membres de Farts de Soroll "ens hem quedat plantats al ple amb les banderoles ben visibles perquè se n'adonin que no pararem fins que les nostres reivindicacions siguin escoltades i els nostres objectius assolits."

En opinió de la nova plataforma veïnal del nucli antic tarragoní, "després de 10 dies de festes majors, gairebé la totalitat dels centenars d'actes de tot tipus s'han concentrat al barri de la Part Alta. Hem patit, i hem compartit a través de les xarxes socials, els excessos, la massificació (que no la participació massiva), la brutícia, els pixats, l'excessiu soroll dia i nit i dia rere dia... que comporta la saturació dels actes festius en un barri tan petit."

La irrupció de Farts de Soroll al plenari tarragoní també ha servit per denunciar problemes i conflictes que es viuen al casc antic, però no sempre per festes: "Ja hem denunciat que, la degradació de la qualitat de vida del veïnat, es produeix els 365 dies de l'any. Els sorolls, la manca de descans, l'excés de bars i terrasses, l'incompliment de les llicències i dels horaris, l'ocupació de l'espai públic per fins privats, la massificació del turisme i dels apartaments turístics, etc."

Des de la plataforma conviden a l'Ajuntament a "posar límits i actuar": "Cal trobar l'equilibri que ens permeti conviure. I el primer pas és la realització d'un mapa acústic i d'un pla d'usos. No descansarem fins aconseguir-ho, no perquè no vulguem, sinó perquè els veïns i veïnes de la Part Alta no podem."


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar