loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La Jove de Tarragona besa l'argent

Jordi Bertran Cultura i patrimoni diumenge, 02 d'octubre de 2016

La Colla Jove de Tarragona ha besat i acaronat l’argent en el 26è Concurs (internacional) de castells, escalant una posició respecte al rànquing del darrer certamen ara fa dos anys. Ha sortit de la plaça amb tres gammes extres: el 5d9f, el 3d9fa i el 9d8 amb tres enxanetes. Tot i això, no ha pogut coronar el 3d10fm com aleshores.

El 3d9 amb folre i agulla esdevé determinant. La grada lila ha estat a l'alçada de les circumstàncies en tot moment

En aquesta ocasió, però, no se’ls ha resistit el 3d9 amb folre i l’agulla que van provar per primer cop en el concurs de fa dos anys i que van carregar la darrera diada de Santa Tecla. Els liles han superat les mancances tècniques que havien tingut en aquesta difícil construcció, i han esdevingut la segona colla a descarregar-lo després dels Castellers de Vilafranca. Fins al moment els Minyons només l’han carregat.

Una imatge del pilar de 5 de comiat de la colla lila. Foto: Colla Jove de Tarragona

La canalla de la Colla Jove recull el segon premi. Foto: @concurscastells

El 3d9 fa ha resultat determinant per a la colla lila. Foto: @jovedetarragona

5d9 de la Colla Jove de TGN. Foto: Jesús Navarro

3d9fa de la Colla Jove de Tarragona. Foto: Jesús Navarro

Molt treballat, l’han descarregat a les 12.35 h en segona ronda i ha estat molt aplaudit també pels Verds i els Rosats. Al backstage de la plaça els de la Jove tarragonina restaven cofois després d’aquesta segona ronda, i conscients que va ser un dels castells importants per assolir l’èxit verd en el darrer concurs.

Els altres castells d’avui

La Jove havia obert la seva participació al Concurs en la primera ronda amb el 5d9f, una construcció que està en la seva zona de confort, però que avui ha estat molt treballada en la rengla d’esquena als Capgrossos de Mataró. Aquesta súpercatedral també ha acabat determinant la bona classificació lila.

Després del 3d9fa de la segona volta, ha vingut l’intent fallit de 3d10fm, que ha marxat per quarts. La Jove no ha pogut fer-lo com en el darrer concurs de 2014 i les llàgrimes han aparegut als rostres d’alguns dels components. Tot i així, els de la plaça de l’Esperidió han atacat el 9d8 amb tres enxanetes en la quarta ronda, del qual han desmuntat un primer peu. L’ha completat al segon peu i, acabada la quarta ronda de 58 minuts, la feia pujar a la segona posició. Eren les 15.35 h i la Colla Vella vallenca ja no li ha pogut prendre el lloc argentat en fallar en el tres de nou net per dos cops.

La Jove ha sabut guardar les formes en tot moment, amb les celebracions justes i necessàries. A la grada hi havia indicacions expresses i clares de no participar en cap de les xiulades rebudes pels Verds, després d’un any en què ambdues agrupacions han fet passes per a una millor entesa que en anteriors temporades.

Una colla tècnica i intel·ligent

Després de 22 anys, la colla lila ha tornat a retrobar-se amb l’argent del Concurs del 1994. Aleshores quedà darrera de la Vella vallenca només per tretze punts en una temporada mítica en què començà a intentar el 5d9f, un castell amb el qual ningú no havia somiat des del 1883. En aquell 15è Concurs de Tarragona, la Jove completà els 3d9f, 4d9f i 5d8, les mateixes construccions rosades però de les quals el quatre s’assolí al segon intent. També portà a plaça el 5d9f, davant l’astorament del món casteller.

La Jove tarragonina ha plantejat amb intel·ligència el Concurs. Ha reservat els seus castellers per a la diada del diumenge, sense malbaratar recursos en la prèvia del dissabte amb samarretes de suport a altres agrupacions. Com ja ho van fer visible per Sant Fèlix els Verds, les dues colles vallenques i els Minyons ha avalat la tesi que posa de manifest que es pot completar una actuació de gamma extra només amb dos peus per a cada castell, norma introduïda per l’organització del Concurs 2016 i també practicada pels Administradors de Vilafranca.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar