loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Els Xiquets de TGN fan llenya al Concurs

Jordi Bertran Cultura i patrimoni diumenge, 02 d'octubre de 2016

El resultat dels Xiquets de Tarragona en el 26è Concurs (internacional) de Castells és una clara evidència de l'important que és la regularitat durant una temporada. El 2016 no ha estat plàcid per a la colla degana tarragonina. El 3d9 amb folre que féu llenya per Sant Pere al Serrallo generà la primera baixa entre els seus components, circumstància que, malauradament, s'ha anat repetint durant l'estiu.

Els matalassers baixen de la 4a posició fins a la 17ena. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau els trepitgen els talons

Avui el tres de nou amb folre matalasser, desmuntat primer i descarregat després en la mateixa primera ronda, ha estat defensat excepcionalment a la sortida de sisens. Ovació unànime de la plaça.

Una imatge del 3d9f, en la primera ronda. Foto: @concurscastells

La segona construcció a què han aspirat ha estat el quatre de nou amb folre. En la segona ronda ha quedat en intent desmuntat i en la tercera, al segon peu, els ha caigut. Els del carrer Santa Anna han consumit dues rondes en un castell que fa dos anys van descarregar al concurs amb placidesa. Obligats per les circumstàncies han acabat amb un quatre de vuit a la darrera ronda.

És cert que les baixes per lesions no han contribuït perquè els de la camisa ratllada hagin pogut afrontar aquest concurs amb tots els ets i uts. Però no és menys cert que l’absència de Roger Peiró al capdavant de la tècnica de l’entitat ha estat un handicap fonamental. Del 3 i 4d9 folrats i el 2d9fm del darrer Concurs o d’una bona darrera temporada, s’ha passat al resultat actual.

Fins a tres colles amateurs i una colla professional de la jornada del dissabte els han passat al davant. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han quedat a tres posicions d’ells. Algú ha de donar l’alerta a la colla de la camisa de la Negrita.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar