loader
menu

CIUTAT

TGN frena l'incivisme i els fets delictius a les platges

El Circ Ciutat dilluns, 03 d'octubre de 2016

Més d'una vintena d'actuacions diàries durant l'estiu. Aquesta és la mitjana d'intervencions que ha vingut fent la Unitat de Platges de la Guàrdia Urbana de Tarragona entre el 15 de juny i l'11 de setembre, i que segons l'Ajuntament, suposa una reducció del cinquanta per cent respecte l'any passat. Durant aquest període s'ha realitzat un total de 1.780 intervencions destinades a garantir al màxim la seguretat de les persones a les platges del litoral tarragoní. La

Foto: Mauri

L'objectiu de les intervencions efectuades durant els 88 dies que ha durat la campanya ha estat garantir la mobilitat, la seguretat de les persones i la convivència entre els usuaris d’aquests espais. "D’aquestes 1.780 intervencions, 858 han estat relacionades amb el trànsit, 330 col·laboracions amb el servei de socorrisme de la Creu Roja, 257 inspeccions i visites a establiments per detectar infraccions, 21 per il·lícits penals i 315 de variada etimologia (identificacions, acampades, gossos, venda ambulant, embarcacions, tinença i consum d’estupefaents, nudisme...", ha afegit el cap de la Unitat de Proximitat de la Guàrdia Urbana, Anton Tost.

Només una víctima mortal per ofegament

Durant l'estiu d'enguany només s’ha produït una víctima mortal per ofegament, en front les cinc que es van produir l'any passat. També s’ha actuat en 9 ocasions a requeriment del servei de socorrisme de la Creu Roja per no respectar les banderes o banyistes imprudents i 10 actuacions per joves que saltaven de les roques al mar. En concret, les multes per no obeir les indicacions dels responsables de seguretat i salvament de les platges està fixat en 100 euros.

Prop de 1000 infraccions a les ordenances municipals

Segons dades de la Guàrdia Urbana, entre el juny i el setembre s’han denunciat 922 infraccions a les ordenances municipals. El gruix de les intervencions que han generat més denúncies ha estat, un any més, per garantir una correcta mobilitat de vehicles i persones als entorns de la platja, amb 819 sancions relacionades amb el trànsit. 530 vehicles han estat sancionats per estacionar en un lloc indegut (carril de circulació, lloc prohibit per un senyal, per una línia groga o fora de la zona senyalitzada).

També s'han aplicat 191 sancions relacionades amb l’incivisme (damunt la vorera, en un pas de vianants, en una zona de vianants o en un reservat per a persones amb discapacitat) la resta de sancions han estat molt diverses (reservats de motocicletes, transport urbà, alcoholèmia, conduir utilitzant el telèfon mòbil, no utilitzar el cinturó de seguretat, no respectar la fase vermella del semàfor...)

A més a més, s’han sancionat 103 infraccions a l’Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana i d’Ús dels Espais Públics. Les principals sancions s’han imposat a 32 propietaris de gossos, 13 per consum de drogues, 12 per acampades, 10 per infraccions relacionades amb imprudències dels banyistes, 10 a establiments, 8 per venda ambulant, 2 per armes prohibides... D’aquestes infraccions destaquen les produïdes a les cales situades al bosc de la Marquesa, sobretot relacionades amb la presència de gossos, acampades i encendre foc.

En concret, al Bosc de la Marquesa, aquest any la Guàrdia Urbana ha continuat planificant dispositius conjunts amb els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil, els Agents Forestals i el guarda d’aquesta finca per garantir la vigilància i el control d’aquests espais naturals protegits, evitant acampades, festes i riscos d’incendi forestal. El balanç d’aquests operatius és positiu, ja que s’ha aconseguit la reducció d’un 50% dels fets delictius respecte a l’any passat. En concret, han estat 30: 10 corresponen a identificacions, 4 a actuacions amb gossos, 8 a control d’accés motoritzat, 2 a infraccions de les ordenances municipals, 4 a acampades, 1 a detecció d’abocadors i 1 a actuacions sobre neteja pública.

Més civisme en general

Des del consistori tarragoní també destaquen que aquest any s’ha percebut, en línies generals, una conducta més cívica dels ciutadans, la qual cosa ha redundat en una major seguretat i millor convivència. En aquest sentit, el conseller de seguretat Ciutadana, Pau Pérez, ha remarcat que “s’ha experimentat un descens en les intervencions reactives o directes, però s’ha de continuar prestant aquest servei tan important per a la ciutat a l’època estival que augmenta la percepció de seguretat a les nostres platges".

Respecte a les infraccions penals, n'hi ha hagut 21, la majoria per furts als banyistes i a l'interior dels automòbils estacionats. En aquest sentit la Guàrdia Urbana ha continuat habilitant un vehicle furgoneta com a oficina mòbil de recepció de denúncies i els agents han utilitzat formularis autocopiatius en diferents idiomes per a recollir les denúncies a peu de platja.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar