loader
menu

CIUTAT

El Port estrena servei de neteja de les aigües

El Circ Ciutat dilluns, 03 d'octubre de 2016

El Port de Tarragona ha estrenat embarcació per al servei de neteja de la làmina d’aigua de les seves dàrsenes. L'empresa adjudicatària ha estat Ecolmare, qui posarà l’embarcació Pelican 1003, per tal de desenvolupar el servei. Aquesta empresa té mes d’un centenar d’embarcacions especialitzades en la neteja d’aigües i deu embarcacions tipo Pelican, construïdes amb acer inoxidable, modernes i ecològiques.

Una imatge del Pelican 1003. Foto: Autoritat Portuària

El Pelican 1003 serà l’encarregada d'extraure residus i materials sòlids flotants a les aigües abrigades del Port, com ara recipients, garrafes o qualsevol material o sòlid que floti de diferents característiques que, amb aquest nou servei, es dipositaran en els contenidors que l'Autoritat Portuària designi. A més dels residus sòlids, el seu disseny permet que sigui el mitjà ideal per lluitar enfront una accidental contaminació marina per hidrocarburs.

Aquesta moderna embarcació, de 10,80 metres d’eslora, 2,5 metres de màniga i 1 metre de calat, presenta els últims desenvolupaments tecnològics en aquest camp (disseny, materials, comunicacions, ...), destacant el seu potent motor de 210 cv, que li confereixen una gran capacitat de maniobra i una major velocitat, de 8 nusos i una velocitat de treball de 2 a 3 nusos, optimitzant així el rendiment en la prestació del servei.

La política ambiental de l'Autoritat Portuària de Tarragona és la guia per a les actuacions més rellevants que es desenvolupen en matèria ambiental, i es fonamenta en minimitzar impactes ambientals, prevenir la contaminació amb la col·laboració de les empreses portuàries, augmentar la valorització dels residus, optimitzar els recursos naturals i realitzar accions de formació i conscienciació ambiental.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar