loader
menu

CIUTAT

Tarragona 2017 o Tarragona 2018?

El Circ Ciutat dimecres, 05 d'octubre de 2016

Totes les alarmes han tornat a sonar dins del sí del Comitè Organitzador dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017. Nou incendi, i aquest amb la data d'inici com a rerefons. Els Jocs es podrien endarrerir un any, fins el 2018, o com ja havia circulat fa alguns mesos, podrien suspendre's i no celebrar-se.

Foto: Tarragona 2017

Aquesta hipòtesi, avançada per la Cadena Ser, es fonamenta en la reunió de treball que van mantenir el Comitè Olímpic Espanyol (COE), el Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis i representants del Comitè Organitzador de Tarragona 2017, encapçalats per l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros i pel Coordinador de Tarragona 2017, el regidor Javier Villamayor.

Durant la trobada a Madrid s'hauria posat damunt de la taula l'alternativa de traslladar els Jocs al 2018, davant el panorama d'incertesa política, la falta de compromís per part del Govern Espanyol i la conseqüent crisi financera que això suposaria per als Jocs de Tarragona. Des del 2017 s'espera que des de Madrid arribin 9ME més; una quantitat, sense la qual els Jocs tarragonins es quedarien encara més coixos fins al punt que la seva celebració es podria suspendre.

La notícia ha tornat a generar un gran rebombori a Tarragona. El Coordinador General de Tarragona 2017, Javier Villamayor, ha estat l'encarregat d'intentar apagar el foc enmig d'un altre ressò mediàtic, i de retruc, també polític: "L'escenari únic, i ho diu tant el COE com el CIJM, és que els Jocs es facin quan toca, és a dir, l'estiu de l'any 2017, i nosaltres només treballem en aquest escenari".

El regidor no s'ha referit a la hipòtesi de que el 2017 sigui finalment 2018, o que fins i tot, tot quedés en un no res després de tants anys de promoció. "No contemplen la cancel·lació de l'esdeveniment". Villamayor ha explicat que durant la reunió amb el COE i amb el CIJM "es van tractar més de cinquanta qüestions", i que el president del Comitè Internacional dels Jocs, Ommar Addadi, volia conèixer i copsar l'ambient polític que es viu a causa de la falta de govern a Madrid.

"A veure si hi ha govern, perquè el nostre projecte el necessita". Villamayor insisteix en que pocs podien preveure l'escenari d'incertesa política a nivell estatal, amb dues eleccions seguides i unes terceres, qui sap si ja en cocció. Des del 2017 destaquen la declaració institucional aprovada pel Congrés dels Diputats. "Tots els partits hi han donat suport", s'ha congratulat Villamayor.

La notícia, combinada amb la hipòtesi que els Jocs s'endarrereixin un any ha encès novament els grups de l'oposició. Ciutadans i ERC han demanat una junta de portaveus extraordinari per abordar la data dels Jocs, mentre que la CUP, molt més combativa, ha demanat a l'equip de govern que hi renunciïn.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar