loader
menu

El nou Mercat Central obrirà portes després de Reis

El Circ Ciutat > Economia dimecres, 05 d'octubre de 2016

Un cop passin les festes de Nadal, el nou Mercat Central de Tarragona tornarà a obrir al públic. Malgrat que l'Ajuntament ja sap que l'anunci de dates no ha estat la millor fòrmula per gestionar tot l'endarreriment en els treballs, des del consistori han tornat a fixar una data, després d'incomplir la darrera, que marcava que el Mercat obriria després de Santa Tecla.

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Aquesta nova data, que ja es coneixia des de feia setmanes de manera oficiosa i ara s'ha fet oficial, sembla que serà la bona. Després de Reis. Ho ha anunciat la regidora de Comerç i presidenta d'Espimsa, Elvira Ferrando. "Per primer cop tenim escrit, i ja no en paraules, la finalització de les obres".

L'obra civil estarà acabada el proper 15 de desembre. Fins aquest dia, es faran les obres que queden pendents: la pavimentació del terra, els acabats de l’exterior i les entrades de les escales. El 10 de gener és la data perquè l'empresa de Mercats, Espimsa, recepcioni l'obra de manera definitiva. Durant els dies previs o posteriors hauria d'obrir portes al públic, de 8.30h fins a les 20.30h.

En el contracte signat entre Espimsa i la UTE Corsan-Corviam Construcción SA, a més, s’acorda la reversió anticipada de la concessió d’obra pública del pàrquing, per un import de 5,3ME. Això, sí, sempre que s’obtingui el finançament i es pugui afrontar el pagament durant els propers quatre anys. "D'aquesta manera garantim la política de preus i gestionar nosaltres el pàrquing."

Ferrando, acompanyada de la presidenta dels paradistes, Maria Virgili, ha afirmat que els objectius de l’aparcament i la municipalització de la gestió de les 330 noves places són: donar fluïdesa i assegurar la finalització de les obres; garantir que el pagament inicial de la reversió, 752.899 € (més Iva), va directe als subcontratistes; fixar una data de finalització de les obres com a condició resolutòria, que és el 15 de desembre, i fixar un cronograma setmanal de seguiment de l’obra per garantir l’execució i finalització.

Un projecte de 46 ME

El cost total de la remodelació del Mercat Central és de 46 milions d’euros; una quantitat que, segons l'Ajuntament, també incloïa la possibilitat d'aconseguir una opció de compra del pàrquing.

Els paradistes que es traslladaran al nou edifici ja poden començar a muntar la seva parada i adaptar-la a les seves necessitats. Abans del 15 d’octubre, però, han de presentar a Espimsa una sèrie de documentació tècnica de les seves parades.


Documents

Contracte entre ESPIMSA i Corsan-Corviam Construccion SA


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar