loader
menu

CIUTAT

El nou Mercat Central obrirà portes després de Reis

El Circ Ciutat dimecres, 05 d'octubre de 2016

Un cop passin les festes de Nadal, el nou Mercat Central de Tarragona tornarà a obrir al públic. Malgrat que l'Ajuntament ja sap que l'anunci de dates no ha estat la millor fòrmula per gestionar tot l'endarreriment en els treballs, des del consistori han tornat a fixar una data, després d'incomplir la darrera, que marcava que el Mercat obriria després de Santa Tecla.

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Aquesta nova data, que ja es coneixia des de feia setmanes de manera oficiosa i ara s'ha fet oficial, sembla que serà la bona. Després de Reis. Ho ha anunciat la regidora de Comerç i presidenta d'Espimsa, Elvira Ferrando. "Per primer cop tenim escrit, i ja no en paraules, la finalització de les obres".

L'obra civil estarà acabada el proper 15 de desembre. Fins aquest dia, es faran les obres que queden pendents: la pavimentació del terra, els acabats de l’exterior i les entrades de les escales. El 10 de gener és la data perquè l'empresa de Mercats, Espimsa, recepcioni l'obra de manera definitiva. Durant els dies previs o posteriors hauria d'obrir portes al públic, de 8.30h fins a les 20.30h.

En el contracte signat entre Espimsa i la UTE Corsan-Corviam Construcción SA, a més, s’acorda la reversió anticipada de la concessió d’obra pública del pàrquing, per un import de 5,3ME. Això, sí, sempre que s’obtingui el finançament i es pugui afrontar el pagament durant els propers quatre anys. "D'aquesta manera garantim la política de preus i gestionar nosaltres el pàrquing."

Ferrando, acompanyada de la presidenta dels paradistes, Maria Virgili, ha afirmat que els objectius de l’aparcament i la municipalització de la gestió de les 330 noves places són: donar fluïdesa i assegurar la finalització de les obres; garantir que el pagament inicial de la reversió, 752.899 € (més Iva), va directe als subcontratistes; fixar una data de finalització de les obres com a condició resolutòria, que és el 15 de desembre, i fixar un cronograma setmanal de seguiment de l’obra per garantir l’execució i finalització.

Un projecte de 46 ME

El cost total de la remodelació del Mercat Central és de 46 milions d’euros; una quantitat que, segons l'Ajuntament, també incloïa la possibilitat d'aconseguir una opció de compra del pàrquing.

Els paradistes que es traslladaran al nou edifici ja poden començar a muntar la seva parada i adaptar-la a les seves necessitats. Abans del 15 d’octubre, però, han de presentar a Espimsa una sèrie de documentació tècnica de les seves parades.


Documents

Contracte entre ESPIMSA i Corsan-Corviam Construccion SA


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar