loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Les bèsties del Seguici es 'lesionen' per Santa Tecla

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 06 d'octubre de 2016

Algunes de les bèsties del Seguici Popular de Tarragona van tenir una Santa Tecla accidentada.

Les escames de la Cucafera. Fotos: circdetarragona.com

Les escames de la Cucafera. Fotos: circdetarragona.com

La punxa trencada del Drac de Sant Roc. Fotos: circdetarragona.com

A la part de sota, els danys al Lleó. Fotos: circdetarragona.com

Els danys al Lleó, d'aprop. Fotos: circdetarragona.com

La Mulassa, amb les orelles lligades amb mocadors. Fotos: circdetarragona.com

Els portans del Lleó van relliscar durant l'Anada a Ofici, baixant pel carrer Major, i la trompada va provocar danys a la part inferior dreta del 'Rei' del Seguici. El terra estava molt moll, però no perquè hagués plogut, sinó perquè el servei de neteja havia regat els carrers, segons explica Francesc Martorell, dels portants del Lleó. La brutícia generada durant la nit anterior, combinada amb l'aigua, va fer que la bèstia, de 102 quilos de pes, se n'anés a terra. El cop ha malmès i ha trencat part de l'estructura inferior, barreja de 40 quilos de llimadures de ferro i de polièster.

Al Lleó li tocaria restauració d'aquí a dos anys, just quan celebrarà el seu 25è aniversari, tot i que l'accident d'enguany podria avançar-ne la reparació. Els portants ja han comunicat els danys a l'Ajuntament, propietari de la Bèstia, perquè en faci una valoració. El fort sotrac s'afegeix a les múltiples esquerdes ja té, segons ha explicat Martorell, de l'AV Verge del Carme.

La Mulassa també va acabar les festes de Santa Tecla lesionada. A la bèstia se li van trencar les dues orelles després que els propis mulassers van topar contra una porta de vidre que hi ha dins del Pati Jaume I de l'Ajuntament, on hi havia passat la nit anterior. La Mulassa va lluir mocador a les dues orelles i així reposa actualment a la Casa de la Festa, en espera que li arreglin els desperfectes.

A la Cucafera, restaurada enguany, abans de les festes ja li havien trencat una cella, que va ser reparada al cap de pocs dies per la mateixa artista que l'havia restaurat, Àngels Cantos. A més, sempre que entra i surt de la Casa de la Festa se li ratllen les escames perquè la porta no és prou gran i la bèstia no hi passa. "Nosaltres volem que l'entrin a dins, perquè no és la primera vegada que això passa", explica al Circ Roser Puig, de l'AV Barri del Port, en referència als danys a la cella, i a que no els agrada que la Bèstia estigui just a l'entrada i no tingui cap protecció.

El Drac de Sant Roc també presenta 'ferides', però no se les va fer per Santa Tecla, sinó en una trobada a Lleida amb altres dracs d'arreu del País el passat de cap de setmana. Una de les punxes que té just damunt de les celles està trencada. "Durant les festes de Santa Tecla no li va passar res, però després va petar un francès", ha explicat Ferran Ventura, membre del Drac. En aquest cas, la reparació anirà a càrrec dels propis portants.

Les altres quatre bèsties del Seguici tarragoní (l'Àliga, el Bou, la Víbria i el Griu) no van patir cap desperfecte seriós, més enllà dels retocs habituals que es fan passades les festes. D'aquestes, a la Víbria li tocaria restauració el 2018, any en què també complirà el seu 25è aniversari.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar