loader
menu

CIUTAT

La Salle Torreforta engega un programa per prevenir la violència i l'assetjament a l'escola

El Circ Ciutat divendres, 07 d'octubre de 2016

La Salle Torreforta ha posat en marxa durant aquest curs escolar un programa de convivència per a la prevenció de la violència i l'assetjament escolar que implica a tota la comunitat educativa, i especialment, als alumnes de Primària i ESO del centre.

Foto: La Salle Torreforta

Es tracta del programa TEI (Tutoria Entre Iguals), a través del qual, els alumnes de 3r d’ESO agafen el rol de tutors dels de 1r d’ESO i els de 5è de Primària exerceixen de tutors dels de 3r. Per tal d’implicar de manera més directa a l’alumnat, els alumnes de 3r d’ESO i 5è de Primària han rebut aquests darrers dies uns diplomes i uns carnets que els acrediten com a tutors dels seus companys més joves.

A partir d’aquí i al llarg de tot el curs, es realitzaran algunes dinàmiques conjuntes, es faran activitats de cohesió entre parelles o equips (una o dues sessions per trimestre) i es treballaran els valors i emocions, posant especial èmfasi en el tema de la sensibilització i conscienciació de la no violència.

Així doncs, regularment, s’aniran organitzant trobades entre tutors i fillols, però la idea és que aquesta relació es doni de manera espontània, quan sigui necessària, de manera que quan el fillol tingui algun dubte o problema acudeixi al seu tutor per intentar trobar-hi una solució.

El programa TEI té com a objectiu bàsic millorar la integració escolar i treballar per una escola inclusiva i no violenta, fomentant que les relacions entre iguals siguin més satisfactòries, orientades a la millora o modificació del clima i la cultura del centre respecte a la convivència, conflicte i violència (física, emocional o psicològica).


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar