loader
menu

L'Ajuntament de TGN rectifica i proposarà que els dies de Sant Magí i de Santa Tecla del 2017 siguin festius

El Circ dijous, 13 d'octubre de 2016

Després del rebombori i la indignació generats per la decisió (aprovada pel plenari de manera unànime) de declarar laborables els dies de Sant Magí i de Santa Tecla de l'any 2017, l'Ajuntament de Tarragona ha anunciat que rectificarà perquè aquests dies tant assenyalats siguin festius, tot i que els dos cauen en dissabte.

Una imatge de la professó del Braç de Santa Tecla d'enguany. Foto: cedida

En un comunicat, l'equip de govern tarragoní (PSC-PP-Unió) explica que tornarà a portar la decisió al plenari "amb l'objectiu de rectificar la postura inicial".

"Com que la decisió ha generat controvèrsia i hi ha manca de consens generalitzat s'ha decidit canviar la proposta", assegura l'equip de govern, encara que fa tan sols dos dies, el Segon Tinent d'Alcalde, Pau Pérez, defensava la mesura, tot recordant que "els més afectats són els que treuran més beneficis" o que "no volíem que la gent perdés un dia de treball tant assenyalat".

Les queixes havien derivat, fins i tot, en recollides de signatures, defensant que la mesura inicial impedia, entre d'altres aspectes, que molts tarragonins que també treballen els dissabtes no poguessin gaudir del Seguici Popular tarragoní i dels actes del dia fort de les dues festes majors de la ciutat.

Fins i tot, el grup d'ERC havia admès públicament el seu error en la votació durant el ple, en haver donat el seu vistiplau al trasllat de les dues festivitats als dilluns posteriors.

El comunicat de l'equip de govern

"L’Equip de Govern de l’Ajuntament de Tarragona portarà demà a plenari la decisió de declarar festius els dilluns posteriors a Sant Magí i Santa Tecla de l’any vinent. La decisió, que va ser presa per unanimitat pel plenari municipal, tornarà al plenari amb l’objectiu de rectificar la postura inicial.

Des de l’Equip de Govern creiem que era positiva perquè pels nens i nenes i joves tarragonins gaudir de festa el dilluns incentivava la seva participació als actes; pel gruix de treballadors de la indústria i d’altres activitats, el dilluns festiu també fomentava la seva participació a la festa; i, finalment, també era una mesura presa pensant en el foment del comerç, ja que es permetia obrir durant un dels dies forts de les festes de Tarragona. Malgrat això, com que la decisió ha generat controvèrsia i hi ha manca d’un consens generalitzat s’ha decidit canviar la proposta perquè el 19 d’agost i el 23 de setembre siguin festius”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar