loader
menu

CIUTAT

La Generalitat projecta un nou hospital Joan XXIII per al 2021

El Circ Ciutat dijous, 13 d'octubre de 2016

Tarragona tindrà un nou hospital Joan XXIII, i es construïrà al costat de l'actual. Tindrà un cost de 48 milions d'euros i entrarà en funcionament l'any 2021. El nou centre hospitalari de referència a la demarcació és la inversió més destacada del nou pla estratègic sanitari 2016-2020 del Camp de Tarragona que preveu una inversió d'uns 60 milions d'euros, segons ha anunciat el Conseller de Salut, Toni Comín.

Tindrà un cost de 48 milions d'euros i es construïrà al costat de l'actual. És la inversió més gran prevista dins del Pla sanitari estratègic del Camp de TGN.

D'acord amb els plans del Departament de Salut, l'any que ve es farà un concurs d'idees per al nou hospital tarragoní. El pla sanitari contempla, a més, l’ordenació de diversos serveis sanitaris en l’atenció especialitzada o primària i el treball en xarxa en oncologia.

Una imatge de l'actual Hospital Universitari Joan XXIII. Foto: circdetarragona.com

Des del Govern s'ha recordat que la construcció del nou Joan XXIII era una obra "prioritària i necessària". Mentre no estigui en marxa, a l'actual hospital s'hi faran altres inversions que pugen a 8,2 milions d’euros i que entraran en marxa a curt termini: la nova UCI pediàtrica; la segona fase d’ampliació de les urgències; la instal·lació de medicina nuclear i substitució d’un telecomandament; l’ampliació de quatre quiròfans de cirurgia major ambulatòria i el trasllat del nou servei de rehabilitació.

L'Hospital Sant Joan de Reus, referència en oncologia

Al marge de la inversió, el pla sanitari del Camp de Tarragona dissenyat pel Govern de la Generalitat contempla diverses reordenacions. En l’atenció especialitzada, es pretén potenciar la coordinació entre els centres de la xarxa i s’ordenarà l’atenció hospitalària segons diversos criteris.

S’enfortirà el paper del Joan XXIII com a hospital de referència en alta complexitat i terciarisme i l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus com a referència en oncologia; es consolidarà el caràcter quirúrgic de l’Hospital Sant Pau i Santa Tecla i, finalment, es millorarà la penetració de l’Hospital del Vendrell en els processos de baixa complexitat en la seva població de referència i el del Pius Hospital de Valls, també en baixa complexitat en la seva població.

Pel que fa a l’oncologia es reforçarà el treball en xarxa i es posaran en marxa diverses mesures: concentració al Joan XXIII dels tractaments quirúrgics de major complexitat o tumors poc freqüents; concentració al Sant Joan de Reus d’un únic servei d’oncohematologia entre Reus, Joan XXIII, Pius i Tecla que coordini l’atenció de tots els pacients amb patologia maligna i la coordinació per part de l’hospital de Reus de treballs multicèntrics: protocols i guies clíniques conjuntes en oncologia mèdica per promoure un model d’atenció territorial i coordinat amb igualtat de criteris clínics els pacients del territori.

D’altra banda, dins del Pla sanitari estratègic també estan previstos 3,8 milions més per a actuacions en l’àmbit de la primària: els nous consultoris locals d’Els Pallaresos, La Canonja i La Pobla de Montornès i el nou servei de rehabilitació al CAP Falset.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar