loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Tarragona recordarà com era la vida a la ciutat durant el Setge del Francès

El Circ Cultura i patrimoni divendres, 14 d'octubre de 2016

Tarragona recordarà el fets de 1811 i els tràgics moments que va viure la ciutat durant el Setge del Francès. Del 20 al 23 d'octubre, a Tarragona se celebraran les V Jornades de divulgació històrica Tarragona 1800, que tenen com a finalitat difondre en clau didàctica i cultural la història de la Tarragona contemporània a cavall entre els segles XVIII i XIX.

Una imatge del 205è aniversari del Setge del Francès, celebrat enguany. Foto: circdetarragona.com

Una imatge del 205è aniversari del Setge del Francès, celebrat enguany. Foto: circdetarragona.com

Visites guiades i tematitzades a diferents espais de la ciutat, recreació de campaments militars, jocs d'estratègia, tallers, xerrades i un ample ventall d'activitats que serviran per traslladar com era la vida a Tarragona. Es tracta d'unes jornades úniques dins del nostre territori amb el fil conductor de la Guerra del Francès i del ferotge setge que la ciutat de Tarragona, convertida en capital i última plaça forta del principat, va patir l’any 1811.

L’estudi d’aquest important període de la ciutat permetrà conèixer com vivien els ciutadans de Tarragona d’aquella època i descobrir els principals tarragonins que van fer història dins i fora de la ciutat.

Tarragona 1800 és un producte dissenyat en clau històrica que té com a objectiu fer conèixer com eren, com es vivia, i quines eren les principals tradicions i costums de l’època a les principals poblacions del nostre territori, a partir de com era la ciutat de Tarragona.

Aparador de cultura popular i tradicional

Així mateix, vol fer conèixer el paper de la ciutat envers Catalunya i les seves relacions amb Espanya i Europa. Alhora pretén aprofundir en el període napoleònic, en la Guerra del Francès i en el Setge de Tarragona de 1811.

Aquestes jornades també volen servir d’aparador cultural de tota la cultura popular i tradicional heretada d’aquesta època, tant a dins com a fora del nostre país (festes, trobades,...) i fer-les conèixer amb una gran difusió. Com a exemple, podem destacar les festes de l’Encamisada de Falset, la Festa del Bruc al Bruc, la Festa de la Girona Napoleònica, el Setge de Saragossa...

Finalment, volen posar en valor els principals edificis històrics, religiosos, públics, privats i militars de Tarragona i de les principals ciutats catalanes de l’època (esglésies, convents, hospitals, cases senyorials, mercats, quarters, fortins, baluards,...), i conèixer més a fons els principals museus que fan possible conservar el patrimoni material de l’època.

Consulta el programa de les jornades.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar