loader
menu

CIUTAT

Picabaralla entre PP i PSC per les llicències de nous centres de culte religiós a TGN

Sergi Casado Ciutat dilluns, 15 d'abril de 2013

El plenari del proper divendres escenificarà les discrepàncies que hi ha en torn a que s'obrin nous centres de culte religiós a Tarragona. Actualment, en base a una moratòria aprovada el maig de l'any passat, la concessió de noves llicències a la ciutat està suspesa i per això, el govern ja ha elaborat un nou text que aixecaria les restriccions, el qual, permetria que s'obrissin nous recintes, però no al centre, sinó en edificis perfectament aïllats i regulats, principalment als polígons.

Imatge de l'interior d'una mesquita. / cedida

El redactat, que suposaria, casualment, una modificació del nou pla general urbanístic aprovat tot just en el plenari d'avui dilluns 15 d'abril, ha topat amb les tesis del @Partit Popular. El seu portaveu, Alejandro Fernández, ja ha deixat clar que s'oposarà a la proposta del @PSC. "És millor no tocar la situació actual i, per tant, prorrogar-la”. També insisteix que “és una qüestió de sentit comú amb una cosa que ha funcionat bé fins ara; la legislació actual i la suspensió de llicències ha donat una situació millor si ho comparem amb ciutats com Lleida, Badalona, Reus i Hospitalet. Tarragona ha presentat molts menys conflictes”.

Per al portaveu popular, “tots sabem que quan es parla de centres de culte, estem parlant de mesquites. Ara l’Ajuntament compleix perfectament la llei, no estem en situació d’urgència, i no volem obrir la capsa dels trons", en referència a que el pla del govern de @Ballesteros "obre la porta a la ambigüitat i discrecionalitat a l’hora d’establir mesquites a Tarragona".

La resposta de l'equip de govern ha arribat a través del Tinent d'alcalde de Territori, @Carles Castillo, qui ha acusat el PP de "tacticisme polític a curt termini, amb la voluntat de jugar amb les qüestions que afectin la immigració". A més, ha assegurat que ni la llei d’Urbanisme de la Generalitat ni la de Centres de Culte permeten aturar novament les llicències sobre instal·lacions de caràcter religiós. "Si no s'aprova en el ple el nou pla, no es podrà mantenir la suspensió de llicències", ha explicat Castillo, qui considera que els populars "han patinat" perquè el que proposen "no s'ajusta a la legal·litat". Ha reiterat, a més, que "sense la normativa aprovada, estaríem molt més desprotegits". També ha recordat que la nova llei de centres de culte obliga els Ajuntaments a fer una reserva d'espais.

La proposta de l'equip de govern, però, sembla que comptarà amb el vot afirmatiu del grup de @CiU al consistori. La seva portaveu, @Victòria Forns, en la línea del PSC, ha atacat el discurs d'Alejandro Fernández "perquè vol ajornar el debat fins que arribin les properes eleccions i fer del cas de Tarragona una repetició del que ha passat a Badalona i a Lleida". Els nacionalistes han assegurat que "volen donar un cop de mà" al govern, ja que "si ens quedem en suspens segur que no es podrà actuar".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar