loader
menu

CIUTAT

Les noves urgències del Joan XXIII també es col·lapsen

El Circ Ciutat dimarts, 18 d'octubre de 2016

La semiobertura de les urgències de l'hospital Joan XXIII no només no ha resolt moltes de les mancances que hi havia en el servei, sinó que en alguns casos, fins i tot han augmentat. Fins a 72 hores d'espera per aconseguir un llit. Aquest és el temps que han hagut de romandre als boxos dos pacients, i la darrera matinada un total de 17 persones tampoc han aconseguit llit en tot la nit.

Foto: circdetarragona.com

La queixa ha arribat novament de la secció sindical de la CGT, que denuncia que l'ampliació de les urgències al Joan XXIII no ha anat acompanyada de l'ampliació de la plantilla i denuncien a la direcció de l'hospital d'irresponsabilitat. Com a exemple, recorden que el temps màxim aconsellat perquè un pacient estigui a urgències són 6 hores.

El Sindicat recorda que "tota ampliació d’un servei, a banda de les millores urbanístiques i de material, ha d’anar acompanyada de l’adequada dotació de recursos humans necessaris.
És per això que quan es va decidir per part de l'empresa fer l’ampliació d'urgències aquesta constaria de tots els paràmetres".

Durant les obres es van habilitar dues noves plantes, primer la 6ªB i després la 5ªB per fer de boxos de pacients en espera d’ingressar i es van augmentar els ràtios de personal. Des de la CGT lamenten que "ara, una vegada semi acabada l’ampliació, s'ha tancat aquesta planta i han tret el personal que s’havia augmentat, amb el que tornem al desgavell d’abans de les obres però amb molts més metres quadrats construïts."

"Ho considerem una irresponsabilitat per part de la direcció", apunten des del sindicat, en relació a la disminució del personal tot i l'ampliació del servei d'Urgències. Per exemple, just a l'entrada: "Ara les portes d’accés van amb codi i algú ha d’indicar i orientar als pacients".

Més de 300 firmes recollides

La CGT va rebre el Conseller Toni Comín la setmana passada amb pancartes on es podia llegir "“Ampliació d'urgències sí, ampliació de ratios de personal també” i se li van entregar 284 signatures que es van recollir en dos dies recolzant la petició. En data d'avui s'han registrat 303 firmes més. És per això que des de la CGT "volem recalcar els ratios de personal són més insuficients que abans de l’ampliació."

El sindicat també reprova la proliferació d'alts càrrecs en l'empresa i no apostin per incrementar el personal: "Ens sobta que la Direcció tingui tanta facilitat en retallar personal quan els llocs de comandaments estan sobredimensionats: en l’últim any hem tingut tres noves incorporacions."

L’Hospital augmenta un punt de triatge al servei d’urgències

La denúncia del sindicat coincideix amb l'anunci, per part de la direcció de l'hospital ha incrementat el número d’infermeres, de tècnic en cures d’infermeria i de facultatius, com a conseqüència de l’ampliació d’un punt més de triatge.

Respecte a la ràtio d’infermeria, en general, l’hospital segueix els estàndards establerts als hospitals de l’ICS de la mateixa categoria.

En referència als llits de la planta cinquena B del centre sanitari, l’Hospital Joan XXIII gestiona el seu ús en funció de la demanda i de les necessitats del centre.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar