loader
menu

CIUTAT

Tarragona, nova ciutat 'amiga de la Infància'

El Circ Ciutat dimarts, 18 d'octubre de 2016

Tarragona forma part des d'aquesta setmana del programa 'Ciutats Amigues de la Infància' (CAI). Es tracta d'un organisme impulsat per UNICEF, el Ministeri de Sanitat, la Federació Espanyola de Municipis Províncies i l'Institut Universitari de Necessitats i Drets de la Infància i l'Adolescència. Tarragona hi ha entrat a formar part juntament amb Girona, Figueres, Rubí i Tiana.

Una imatge del festival Minipop. Foto: Minipop

Amb aquest reconeixement es pretén impulsar i promoure l'aplicació de la Convenció sobre els Drets del Nen al municipi, a més de promocionar la participació dels infants i els adolescents en els temes de la seva incumbència.

La declaració per part de la UNICEF suposa un aval a algunes de les polítiques municipals impulsades durant els darrers anys, com el Consell Municipal d'Infants de Tarragona (CMIT), òrgan de participació infantil on els nens i nenes de la ciutat poden expressar la seva opinió, debatre, prendre decisions i elevar al Plenari Municipal les seves propostes, a fi de contribuir a millorar aquells aspectes de la seva ciutat que considerin necessaris.

Pla de la Infància i l'Adolescència

Per complir amb els objectius del programa l’Ajuntament de Tarragona ha preparat un Pla de la Infància i l'Adolescència, que concreta els principals àmbits d'actuació en els propers dos anys en tres eixos:

- L'infant com a agent actiu a la ciutat, que recull les accions per fomentar la seva participació.

- La ciutat, un lloc "bo" o un bon lloc per a infants i adolescents, que preveu millorar i sintetitzar l'oferta de programes per a aquests col·lectius.

- L'especial atenció a col·lectius vulnerables.

En total, 13 municipals catalans i 170 al conjunt de tot l'Estat ja formen part de la xarxa de Ciutats Amigues de la Infància arreu de l'Estat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar