loader
menu

CIUTAT

La Muntanyeta estrenarà residència i centre de dia a Bonavista l'estiu de l'any que ve

El Circ Ciutat dimecres, 19 d'octubre de 2016

En els pròxims dies començaran els treballs de rehabilitació de l’antic institut del barri de Bonavista, on s'hi instal·larà un nou equipament per a l'associació Provincial de Paràlisi Cerebral La Muntanyeta.

Una imatge de l'antic institut del barri de Bonavista. Foto: Mauri

Una imatge virtual de com serà el menjador del futur centre. Foto: Ajuntament de TGN

Les obres aniran a càrrec de l’empresa Carbonell Figueras, que va resultar guanyadora del procés obert per seleccionar la constructora. En aquest procés hi van participar set empreses, de les quals en van quedar dues finalistes i, finalment, va guanyar Carbonell Figueras. La primera fase dels treballs es van adjudicar per un import de 3.286.250,00 €.

Aquesta primera fase correspon a la planta baixa i acollirà un mòdul de Residència per a 12 persones i un centre de dia amb 50 places de capacitat. També comptarà amb sales comunes, sales de tractaments especialitzats, cuina, administració i altres instal·lacions de serveis generals. Està previst que les obres durin prop de vuit mesos.

La rehabilitació de l’edifici es farà introduint conceptes d’estalvi energètic amb l’objectiu d’aconseguir un edifici al més sostenible possible i que tingui en compte un alt grau de confort de les persones que hi viuran i hi treballaran. Aquest projecte d’ampliació de serveis de La Muntanyeta donarà resposta a una necessitat urgent, ja que el centre actual es troba al límit de la seva capacitat, sense poder atendre ni donar resposta a les demandes que sorgeixen de part de les persones amb paràlisi cerebral i les seves famílies.

Projecte amb subvencions

El projecte de rehabilitació de l’antic institut de Bonavista compta amb diverses subvencions. Les aportacions principals han arribat del Ministeri de Santitat, Serveis Socials i Igualtat. L’any 2015 va atorgar al projecte un import de 500.000 euros, (invertits en la fase 0), el mateix que va adjudicar aquest any 2016.

D’altra banda, la Fundación ONCE ja va atorgar 20.000 euros al projecte al 2014. Al 2015 en va atorgar 30.000, i s'està a l’espera de la subvenció del 2016. Recentment, també s’ha aprovat una subvenció de la Unión Española Fotovoltaica (UNEF), que aportarà 112.000 euros en material, legalització i mà d’obra per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques d’autoconsum.

El director general de La Muntanyeta, Jaume Marín, ha explicat que el nou equipament retornarà la vitalitat a aquella zona del barri i serà un projecte estrella per a la demarcació en l’àmbit de l’atenció a les persones amb paràlisi cerebral.

L’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral La Muntanyeta és una entitat sense ànim de lucre que gestiona una Escola d’Educació Especial, un Centre Ocupacional i una Residència per a persones amb paràlisi cerebral. La seva finalitat és la defensa dels drets de les persones afectades de paràlisi cerebral i etiologies similars, a més d’oferir-los tots els serveis necessaris per la seva educació, atenció a la salut i residencial, inserció social i laboral, gaudiment de l’oci i temps de lleure i tot allò que permeti el seu desenvolupament i benestar de les seves famílies.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar