loader
menu

CIUTAT

El Consorci d'Aigües de TGN aprova un pressupost de 40ME per al 2017

El Circ Ciutat dimecres, 19 d'octubre de 2016

L’Assemblea General del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) ha aprovat aquesta setmana els pressupostos de 2017 per un import total de 40.743.206 euros.

Foto: CAT

És la primera reunió general que ha presidit Albert Abelló, que va prendre possessió del càrrec el passat 22 de juny, qui ha començat agraint els serveis dels membres de l’anterior Consell i del seu predecessor en el càrrec, Antoni Huber.

La continuïtat amb el model de gestió eficient, juntament amb la lleugera recuperació progressiva dels consums, ha permès consolidar tendències. La previsió de l’increment de producció, que passa dels 70 Hm3 estimats per enguany a un 1,4% més d’aigua per a 2017, que suposa 71 Hm3. Tot i aquest increment, el preu mitjà de la tarifa mitjana de consum es redueix un 1,47%, gràcies a la reducció dels costos d’optimització energètica i de reactius per la propera entrada en funcionament de la planta d’ozó.

Amb el projecte SAOEEC (sistema automàtic d’optimització i eficiència energètica del CAT), que va entrar en servei a gener de 2015, s’ha aconseguit baixar el cost global de l’energia, passant de valors el 2015 de 9,15 cèntim d’euro/kWh a una previsió de 7,95 c€/kWh pel 2017, que representa un estalvi consolidat pel 2017 d’uns 600-700.000 euros anuals.

L’altre factor és l’entrada en servei de la nova planta d’ozó, nou procés de desinfecció a l’ETAP en substitució del clor, previst de posar en servei el gener de 2017 i que comportarà un estalvi del 5,84% en reactius.

Ambdós factors, juntament amb l’estabilització de les despeses fixes d’explotació i dels cànons (de Derivació, de Regants i de l’Aigua), han situat la tarifa mitjana de consum en 0,5905 €/m3 (un 1,47% menys que enguany); també baixen un 0,22% els components de la tarifa mitjana efectiva i un 0,30% els de la tarifa mitjana de reserva.

Aquest preu de 0,5905 €/m3 de la tarifa mitjana d’aigua consumida s’estructura d’acord amb els següents percentatges de les tres partides que conformen el pressupost: el 39,4% correspon a les despeses d’explotació, el 37,2% és dels cànons (de naturalesa tributària, que el CAT es veu obligat a repercutir i actua com a recaptador per a les administracions corresponents), i el 23,4% representa la càrrega de les necessitats financeres.

El pressupost també preveu una inversió global de 3,5 milions d’euros. El més rellevant serà el nou software LIMS (Laboratory Information Management System), manteniment i adequació de les instal·lacions com la continuació de dues fases de renovació d’arquetes de desguàs i adaptació del ramal de Salou i millora de qualitat en una nova instal·lació d’electrocloració, més enllà de les activitats rutinàries de conservació i manteniment.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar