loader
menu

CIUTAT

Les càmeres de la Part Baixa encara estan per estrenar

Joan Castell Ciutat dijous, 20 d'octubre de 2016

El projecte de videovigilància dels carrers de la Part Baixa de la ciutat havia d'entrar en funcionament aquest passat mes de juliol. Però uns canvis en les ubicacions d'algunes de les càmeres ha fet retardar la seva posada en marxa. Tot i que no hi ha una data oficial, s'espera que sigui en breu.

Algunes de les càmeres de la Part Baixa

Un total de 24 càmeres han de vetllar per la seguretat dels tarragonins. Aquestes aparells estan col·locats en diferents punts estratègics de la zona baixa. Punts considerats conflictius per baralles, robatoris o incivisme. Però unes modificacions en la col·locació d'algunes de les càmeres ha fet retardar la seva entrada en funcionament.

Per exemple, la instal·lació d'algun d'aquests aparells en un punt de la plaça dels Carros, que no estava previst inicialment. Aquesta modificació ha provocat que, novament, la comissió de control de la Videovigilància de Catalunya, òrgan que depèn de la Generalitat, hagi d'aprovar l'informe final.

Un informe que el propi Ajuntament de Tarragona ha de fer arribar per escrit. Aquest darrer pas es farà en els propers dies, segons han confirmat fonts municipals. Per tant, només quedarà el vistiplau definitiu de la comissió de control.

Un cop es doni llum verda, ja es podrà engegar el botó 'rec' per encendre la llum vermella de gravar. La Guàrdia Urbana de Tarragona serà l'encarregada de gestionar tot el sistema de videovigilància.

9 anys de projecte

Per trobar l'inici d'aquest esperat projecte ens hem de remuntar fins a l'any 2007, quan encara governava el pacte de CIU i el PP. La Generalitat va atorgar el permís. La inauguració de la nova comissaria de la Guàrdia Urbana, al 2013, va fer endarrerir i provocar la primera modificació del projecte. El cost total del projecte és de 121.000€.

Els carrers on estan situades les càmeres són: Apodaca, Orosi, Rebolledo, Cartagena, Misericòrdia, Pl. Carros, C. Reial, Anselm Clavé, Comerç, Plaça de la Pedrera, Barcelona, Pau del Protectorat, Escales Palau de Congressos, Arquitecte Rovira i carrer La Unió.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar