loader
menu

CIUTAT

Els toros no tornaran a Tarragona

El Circ Ciutat dijous, 20 d'octubre de 2016

Com ja javia transcendit fa uns dies, finalment el Tribunal Constitucional ha obert la porta a que els toros tornin a Catalunya. El TC ha aixecat la prohibició de fer 'corrides' al País, prohibides des de 2011 arran d'una mobilització ciutadana que va acabar al Parlament transformada en ILP (Iniciativa Legislativa Popular).

Una imatge de la Tàrraco Arena, l'antiga plaça de toros de TGN. Foto: circdetarragona.com

La suspensió de la prohibició, però, no afecta a Tarragona. L'antiga plaça de braus, com a equipament, va deixar d'existir el 2011 i el recinte es va transformar en la Tàrraco Arena Plaça (TAP). Des de la Diputació, propietari de la TAP, recorden que "quan es va fer la reforma ja es van eliminar tots els espais adients per fer-hi corrides".

No hi ha corrals, no hi ha barreres, no hi ha infermeria i no hi ha tampoc accessos als corrals. "Ara és un espai polivalent i amb usos culturals, i això no es pot revertir", indiquen des de la Diputació, constant que la decisió del TC no els afecta en absolut.

El TC, sense unanimitat

El Tribunal Constitucional ha decidit anul·lar la prohibició de les corrides de toros vigent a Catalunya des del 2011. La resolució s'ha pres per 8 vots a favor i 3 en contra, i s'ha anunciat que hi haurà un vot particular. L'argument principal és la invasió de competències, perquè les Corts espanyoles van declarar els toros "patrimoni cultural immaterial", i això preval sobre les competències de l'administració catalana.

El TC ho ha fet públic finalment aquest dijous després d'haver-se filtrat, fa unes quantes setmanes, que la decisió ja estava pràcticament presa des de fa temps.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar