loader
menu

CIUTAT

La deixalla descontrolada a la Part Alta, quasi erradicada

Sergi Casado Ciutat dilluns, 15 d'abril de 2013

La conscienciació sobre la necessitat de fer recollida selectiva està obtenint resultats excel·lents a la Part Alta de Tarragona. En els darrers quatre anys, des que es va posar en marxa la campanya arreu de la ciutat, la quantitat de residus llençats de manera descontrolada al nucli antic pràcticament s'ha erradicat. Segons dades facilitades per l'Ajuntament, dels 2.000 quilos diaris de deixalla que es trobaven els serveis de neteja pels carrers del casc antic el 2009, s'ha passat a només 100. Es tracta de brossa abocada fora dels contenidors o a la via pública.

Aquesta imatge és cada vegada menys freqüent a la Part Alta de Tarragona. / partalta.blogspot.com

El descens de l'incivisme, almenys respecte a la gestió de les deixalles, ha coincidit també amb l'inici de la campanya sancionadora engegada per l'àrea de Medi Ambient del consistori el setembre de l'any passat. Es va fer per donar compliment al que marca l'article 98.5 de l'Ordenança de Convivència Ciutadana i ús dels espais públics de Tarragona, el qual, determina, literalment que "la brossa i les deixalles s'hauran de dipositar als contenidors corresponents, contingudes amb bosses homologades que evitin la seva dispersió i en l'horari fixat per l'Ajuntament..."

Des que va arrencar la fase sancionadora, el consistori ha obert un total de 133 expedients sancionadors, el 71% dels quals han estat a comerciants i el 29% restant, a ciutadans. Pràcticament, la majoria de les multes s'han aplicat per deixar les escombraries fora dels contenidors (quan a dins d'aquests encara hi havia lloc), o per deixar-les en llocs no autoritzats. Tan sols dues sancions han estat per deixar la brossa fora de l'horari fixat.

Una altra de les xifres destacables és l'augment del percentatge de la recollida selectiva. Segons el consistori, el 2006 tan sols representava el 8,97% a tota la ciutat, mentre que, a finals de 2012, quasi s'havia arribat al 25%. El gran creixement es va produir durant el 2011, any en què es va implantar el model de recollida de 5 fraccions (vidre, orgànica, envasos, paper-cartró i rebuig). La implantació de nous circuits de recollida comercial a diferents zones de Tarragona també han contribuït a un augment de les quantitats de residus recollits de manera selectiva.

A la Part Alta, però, la recollida selectiva continua complicada i feixuga per a molts veïns, atesa la distància que hi ha respecte les zones de contenidors amb les cinc fraccions. Tot i això, des del maig de l'any passat, d'acord amb el Pla de Reordenació del centre històric, es van instal·lar contenidors de ferro i papereres. Ambdós mòbils, però només per a recollida d'orgànica i de rebuig. Per completar el reciclatge, l'excursió continua sent necessària en la majoria dels casos.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar