loader
menu

CIUTAT

Vuit supermercats de la demarcació participaran en una recollida solidària d'esmorzars i berenars

El Circ Ciutat divendres, 21 d'octubre de 2016

Vuit supermercats de la demarcació participaran en una nova campanya de recollida d'aliments per als infants. Serà els propers dies 21 i 22 d'octubre, durant la quarta campanya estatal “Esmorzars i Berenars #AmbCor” de la Creu Roja, que té la finalitat de recollir aliments d'esmorzars i berenars per a nens i nenes que viuen en famílies amb dificultats.

Foto: desayunosymeriendasconcorazon.com

A la demarcació de Tarragona es recolliran aliments en supermercats del grup Auchan de Reus (dos supermercats), Salou (dos supermercats), Cambrils (Vilafortuny), La Pineda (Vila-seca), Tortosa i Sant Carles de la Ràpita.

En total, el voluntariat de la Creu Roja recollirà aliments en 18 supermercats de Catalunya i 229 d’arreu de l’Estat del grup Auchan (Alcampo, Simply, Oney i Immochan), impulsor de la campanya, juntament amb la institució humanitària.

A Catalunya, es recolliran aliments per als infants en situació vulnerable que participen al projecte d’èxit escolar de Creu Roja Joventut, on, a més de cobrir les necessitats educatives i lúdiques dels nens i nenes, se’ls reparteix el berenar.

Tots els que vulguin col·laborar podran lliurar productes com ara llet, suc, cacau en pols, cereals, galetes, formatge en porcions, xocolata, melmelada i oli d'oliva per lliurar a famílies en situació de necessitat dels municipis de l'entorn de cada hipermercat i supermercat . Per la seva banda, Alcampo realitzarà arreu de l’Estat una aportació de 100.000 euros en productes d'esmorzars i berenars, Simply de 10.000 euros i Oney de 2.500 euros per a la compra d'aliments.

En aquesta campanya, participaran més de 200 voluntaris i voluntàries arreu de Catalunya.

Objectiu: 2 milions d'esmorzars i berenars

Enguany, l’objectiu estatal de la campanya és arribar als 2 milions d'esmorzars i berenars (prenent com a referència que el pes mitjà per esmorzar i berenar és de 300 grams). En la campanya anterior, en què van participar més de 2.500 voluntaris i voluntàries de la Creu Roja arreu de l’Estat, es van recollir 1.337.000 d'esmorzars i berenars, que van ser destinats a 11.145 nenes i nens atesos per la Creu Roja a centres de dia, ludoteques o bé a través del lliurament directe a les famílies que ho necessiten.

Aquest any, l'Associació de Cuiners i Rebosters de Madrid (ACYRE) s'ha sumat a la campanya.

L’Aliança Humanitària per a l’Alimentació Infantil

A Catalunya, la campanya “Esmorzars i berenars #AmbCor” s’emmarca en l’Aliança Humanitària per a l’Alimentació Infantil de la Creu Roja. La Creu Roja va iniciar l’aliança l’any 2014, en el moment més àlgid de la crisi econòmica per arribar al màxim d’infants en situació vulnerable. Però, enguany, ha iniciat una segona fase de la campanya, focalitzada en els infants de les famílies en situació de pobresa severa, aquelles a qui la recuperació econòmica ha deixat enrere i es troben cada vegada en una situació de major vulnerabilitat.

Un 22% de les famílies ateses en projectes de lluita contra la pobresa a Catalunya pateixen inseguretat alimentària severa, és a dir, són llars on ni infants ni adults ingereixen ni prou quantitat ni prou varietat d’aliments (Observatori de la Creu Roja a Catalunya, 2015).

En l’àmbit estatal, el recent Butlletí sobre la Vulnerabilitat de la Infància de la Creu Roja, basat en una enquesta a infants de 8 a 14 anys participants del programa de promoció de l’èxit escolar, mostra que un de cada deu nens i nenes enquestades no realitza de forma regular algun dels tres àpats principals del dia (esmorzar, dinar i sopar) i que 8 de cada 10 reconeix que se salta, almenys, una de elles. A més, el 29% afirma que les seves famílies no poden pagar el menjador escolar.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar