loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Tarragona, capital de la fotografia

El Circ Cultura i patrimoni divendres, 21 d'octubre de 2016

La fotografia es fa més present que mai a Tarragona amb l'arribada del Festival Internacional SCAN, hereu de l'antiga Primavera Fotogràfica. Durant aquests primers dies de festival, que engega amb la inauguració al Tinglado2 de la mostra Talent Latent, passaran per la ciutat, les exposicions i les principals activitats que contempla l’esdeveniment, nombrosos fotògrafs reconeguts internacionalment i altres joves talents que tindran una primera oportunitat per donar-se a conèixer.

Foto: @scantarragona

Foto: @scantarragona

És per aquest motiu que sota el comissariat, un any més, de Jesús Micó, també podrem veure l’obra deu joves fotògrafs, els protagonistes de Talent Latent, que han estat escollits després d’un intens procés de selecció i que contemplen diferents estils i aspectes conceptuals de la imatge (Adjuntem imatges de Fernando Maselli, Maria Svarboda i Oriol Miñarro).

Així mateix, també engega l’SCAN Photobooks, al mateix Tinglado, amb la presència de gairebé un centenar de fotollibres autoeditats, una iniciativa que s’ha anat consolidant en els darrers anys i que figura una nova forma de creació i expressió molt lligada a la nova fotografia contemporània.

Altres esdeveniments com el mític SCANOFF, comissariat per Pep Escoda i amb l’objectiu, un any més, d’obrir les portes a dotze autors emergents per mostrar públicament les seves creacions en projeccions lliures i obertes a tothom, que es podrà seguir al Tinglado2 des de dijous i tot el cap de setmana, estarà acompanyat de Full Contact, potser l’espai més desitjat per aquests futurs fotògrafs reconeguts internacionalment ja que es proposa un espai de trobada que pretén establir intercanvis entre artista i agents del món de l’art.

Amb les activitats pròpiament dites del festival, s’hi sumen nombroses exposicions, algunes ja obertes al públic, altres que s’aniran inaugurant en els propers dies i setmanes, on destaquem, entre d’altres, els treballs instal·lats als finestrals del Tinglado4, obra de Vanessa Pey amb La notte scolpita (adjuntem imatge) o les Escenes de Caça de Valentín Vallhonrat (adjuntem imatge) a la Fundació Fòrvm, que s’inaugura dijous a les 19h


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar