loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

TGN busca nou arqueòleg municipal fora de la borsa de treball

El Circ Cultura i patrimoni dissabte, 22 d'octubre de 2016

L'Ajuntament de Tarragona busca un nou arqueòleg, però no farà ús de la seva borsa de treball. La plaça que ocupava, de manera interina, l'arqueòloga Imma Teixell va quedar vacant passat l'estiu, i el consistori ha convocat un procés de selecció lliure per trobar una persona que ocupi la plaça, i de pas, generar una nova borsa d'arqueòlegs.

Una imatge de les darreres excavacions a la Catedral de TGN. Foto: labitacoradejenri.com

De borsa, però, ja n'hi ha una, generada amb motiu de les darreres oposicions a la plaça d'arqueòleg municipal, l'any 2008. Casualment, la persona que va quedar en tercer lloc en aquella selecció ja ha sol·licitat la plaça a l'Ajuntament fa dues setmanes, entenent que li correspon.

Tot i que el consistori tarragoní fa ús de borses de treballadors generades des de fa anys en diferents àrees, en el cas de la borsa d'arqueòlegs, no ho ha fet i ni tan sols ha contestat a la persona que ha reclamat la plaça. Sense anar més lluny, el mateix Museu d'Història de Tarragona va fer ús durant l'estiu d'una borsa de treball creada fa més de 10 anys. Llavors va valer; la d'arqueòlegs generada amb posterioritat, en canvi, l'han amagat al calaix i se n'han desentès.

El Circ ha pogut saber que a l'Ajuntament de TGN no existeix cap normativa que obligui a renovar les borses de treball creades, però justifica que se n'obri una altra, al·legant que el procés no es fa per via urgència i això li permet obrir una nova convocatòria: "Quan les necessitats del servei plantejades, per la seva urgència, no permeten esperar el resultat d’un nou procés selectiu, s’empren resultats de processos selectius anteriors, encara que tinguin més de 2 anys d’antiguitat. Si no hi ha urgència que ho impedeixi, s’efectua nova convocatòria."

El consistori ha explicat al Circ que "d'acord a l’article 95.1 del Reglament del personal al servei de les entitats locals, aprovat pel Decret 21471990, de 30 de juliol, el personal interí se selecciona mitjançant convocatòria pública i pel sistema de concurs."

No es demana experiència

Desestimada l'opció de fer ús de la borsa de treball ja creada, l'Ajuntament ha preferit convocar un nou concurs, al qual s'hi han presentat 34 persones, d'entre les quals sortirà el nou arqueòleg o arqueòloga municipal. Durant la fase de selecció no es valorarà ni l'experiència ni tampoc el currículum dels candidats. A més, també es permetrà fer l'examen amb el portàtil i amb tota la legislació sobre patrimoni en un arxiu.

El període per presentar al·legacions a les bases del concurs finalitzava el 21 d'octubre, i segons ha pogut saber El Circ, només una persona ha presentat recurs contra les bases.

Des del consistori apunten que "en convocatòries per a la selecció de personal interí, per tal de cobrir necessitats temporals, el més habitual és valorar només proves selectives i no mèrits acreditats documentalment. Així es guanya en agilitat". Resulta paradoxal, però, que d'una banda es digui que el procés no és urgent, però en canvi sí es vulgui guanyar en agilitat.

Des de l'administració tarragonina també es defensa que els concursants puguin disposar de tota la legislació durant les proves de selecció: "Les proves intenten tenir un caràcter pràctic. Es vol valorar la capacitat d'anàlisi i aplicació dels coneixements teòrics a la resolució dels problemes pràctics plantejats, i l'estructura en el desenvolupament de l'exercici. No es vol valorar la capacitat de memoritzar el contingut d’una legislació canviable. Per això, en la mesura que és factible, es permet consultar tota la legislació."


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar