loader
menu

TGN crea una nova distinció que premiarà la preservació del patrimoni històric

El Circ dilluns, 24 d'octubre de 2016

Tarragona premiarà el treball en favor del patrimoni històric. Ho ha aprovat el Plenari de dilluns 24 d’octubre, en el qual s'ha aprovat la modificació del Reglament Especial de Distincions de l’Ajuntament, al qual se li ha afegit una darrera secció, anomenada “Reconeixements a les accions en favor del patrimoni històric i la seva preservació”.

Foto: circdetarragona.com

La proposta es farà realitat una vegada l’any, coincidint amb el 30 de novembre, dia en què el Conjunt de Tàrraco va ser declarat Patrimoni Mundial per la Unesco l’any 2.000.

Els mereixedors d’aquest reconeixement, hauran de ser entitats o persones tarragonines vinculades directament amb la ciutat que hagin dut a terme accions de preservació del patrimoni històric o immaterial; i que hagin dut a terme accions tan de caràcter arquitectònic, pedagògic, lúdic o turístic, focalitzades en un element específic.

Així mateix no poden haver obtingut un reconeixement o distinció de la ciutat en els darrers quatre anys i finalment caldrà que l’impacte de l’acció mereixedora del reconeixement vingui avalada per un tècnic especialista en la matèria.

Aquell dia s’atorgarà un diploma a l’entitat o persona que aquell any hagi dut tasques a favor de la conservació, preservació i/o difusió del patrimoni de la ciutat; tant pel que fa al conjunt històric romà, com per a la resta de patrimonis universals materials i immaterials que tenim a la ciutat, com la Dieta Mediterrània o els Castells, entre d’altres.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar