loader
menu

CIUTAT

Ansietat, desmotivació i falta d'autoestima, el diagnòstic d'un Nàstic 'tocat'

El Circ Ciutat dimarts, 25 d'octubre de 2016

Analitzem el moment delicat que viu el Nàstic, amb el psicòleg esportiu Delfí Vives. Ens parla d'un Nàstic tocat psicològicament, amb falta d'autoestima i motivació. Quin seria el tractament a prendre? Més treball i potser un canvi de rumb amb alguna decisió dràstica.

Àlex López es lamenta per una ocasió perduda. Foto: laliga.es

La derrota per 3-0 a Almeria "segur que ha estat un cop dur i important. Sembla que el Nàstic ha perdut una mica el seu camí. Tant Valladolid com Almeria havien de ser un punt d'inflexió i no ha estat així". És el diagnòstic que fa el psicòleg esportiu Delfí Vives, que comenta que aquest Nàstic també pateix "d'ansietat. I aquesta va en augment a mesura que no guanyes".

El més preocupant de tot per a Delfí és que "veig que hi ha una falta de motivació. No hi ha autoestima. Veig un equip tocat psicològicament. Un malalt que està a la UCI i necessita que el reanimin".

I com es reanima? "Doncs això és feina del cos tècnic. S'ha d'intentar aixecar la situació, continuar treballant com fins ara, dient als jugadors que això es pot aixecar entre tots. Però ara mateix tinc un dubte. Si Vicente Moreno es veu capaç de treure això endavant".

I és que Delfí assegura que "els jugadors transmetran el que l'entrenador els transmet. Ell ha de contagiar agressivitat, sortit amb tot a guanyar els partits. I en els dos darrers encontres només hem vist un equip apàtic. Ja ha dit alguna vegada que no sap trobar la tecla i potser és veritat".

A nivell esportiu, la part mental juga un paper vital en el futbolista. "Alguns estudis i professionals asseguren que ronda entre el 60-80% i és cert. Els equips ho reconeixen, però després no l'entrenen amb un professional. O si ho fan és d'amagat. Sempre ho comparo amb l'àrea de preparació física. No treballar-la em sembla de poca professionalitat i intel·ligència".

És el cas del Nàstic, qui en algunes èpoques havia comptat amb la figura del psicòleg esportiu dins del cos tècnic. Sense anar més lluny, la passada temporada. Però en la present, aquesta figura ha desaparegut.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar