loader
menu

CIUTAT

TGN instal·la carregadors per a mòbils antivàndals

El Circ Ciutat dijous, 27 d'octubre de 2016

Per desgràcia, l'incivisme i el vandalisme també estan presents a Tarragona, i això provoca desperfectes en nombrosos elements del mobiliari urbà. Fins i tot als tecnològics. A finals de l'any passat, l'Ajuntament i Ematsa van instal·lar un carregador per a smartphone i tablets d’ús públic alimentat per un subministrament elèctric generat per l’energia hidràulica.

Foto: circdetarragona.com

Foto: circdetarragona.com

Entre els coloms, primer, i els brètols, les connexions van anar quedant inoperatives. Després de diverses reparacions sense el resultat desitjat, s'ha optat per modificar el sistema de càrrega i instal·lar-ne un que no sigui aparentment tant senzill d'atacar.

S’ha instal·lat un sistema de càrrega a través d’inducció. Segons l'Ajuntament i Ematsa, es tracta d'un sistema més robust "que ens evitarà els constants actes vandàlics que han provocat el canvi de sistema."

Tot i que no tots els smartphones tenen una tecnologia nativa que els permeti carregar la bateria sense fils, l'Ajuntament considera que "els mòbils estan evolucionant cap a aquest sistema de càrrega".

El sistema s’alimenta a través d’una picoturbina que aprofita la regulació de pressions que es fa a la xarxa urbana d’aigua potable per generar energia elèctrica 100% neta i renovable.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar