loader
menu

CIUTAT

L'empresa de transports de TGN recull en un reglament els drets i els deures dels seus usuaris

El Circ Ciutat dijous, 27 d'octubre de 2016

Els drets i els deures dels usuaris del transport públic de Tarragona ja estan agrupats en un reglament. Després de dues sessions de debat, el Consell de la Mobilitat de Tarragona, formada per l'Ajuntament i per nombroses entitats i col·lectius de la ciutat ha consensuat una proposta que ja ha rebut l'ok del Consell d'Administració de l'EMT i que ara necessita l'aprovació del plenari.

Foto: circdetarragona.com

Es podran portar animals de companyia dins d'una cistella i també gossos pigall, però cap altre més. Els homes no podran anar només amb banyador, i si el tenen moll hauran de viatjar de peus. Quant a objectes, les persones viatgeres tenen dret a portar objectes de mides fins a 100 x 65 x 25 cm, i també es permeten bicicletes plegades. La normativa aprovada prohibeix als usuaris posar música amb el volum elevat i proposa totes les mesures necessàries per garantir el transport de les persones amb mobilitat reduïda.

Aquestes són algunes de les moltes consideracions del nou reglament de l'Empresa Municipal de Transports (EMT), que també tipifica les sancions. Per exemple, viatjar sense bitllet, amb un títol no validat o no vàlid se sancionarà amb multa de 200 euros, d’acord amb la Llei 7/2004, de 16 de juliol, de mesures fiscals i administratives.

L’objecte d’aquest Reglament és determinar les condicions generals d’utilització pels usuaris o usuàries dels serveis de transport públic col·lectiu de viatgers de superfície que discorren íntegrament a l’àmbit del terme municipal de Tarragona, de conformitat amb allò que determina la legislació aplicable en matèria de drets i deures dels consumidors i usuaris.

Representants de tots els àmbits

En aquest procés han participat representants del Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), de Ciutadans, de la Universitat Rovira i Virgili (URV), del Grup municipal d’ICV, de CiU, del PP, de la CUP, de CCOO de Catalunya, de la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona, de la Cambra de Comerç de Tarragona, de la Coordinadora d’Entitats de Tarragona, de l’Autoritat Portuària de Tarragona, del Consorci del Transport Públic del Camp de Tarragona, de la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA), del Montepío de Conductors "Germanor" de Tarragona, de Tarragona Sense Barreres i de la Unió General de Treballadors (UGT), així com persones particulars amb interès en la mobilitat.

La presidenta de l’EMT, Begoña Floria, ha agraït la significativa participació i implicació d’entitats ciutadanes en aquest procés, que va qualificar de “molt positiva”. Segons Floria, “ha permès tenir aportacions des de molts i diferents àmbits de la societat i enriquir, així, la proposta inicial”.


Documents

Proposta de reglament del transport de viatgers de l'EMT


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar