loader
menu

CIUTAT

El nou debat sobre l'ajornament dels Jocs encèn l'oposició a TGN

El Circ Ciutat dijous, 03 de novembre de 2016

La possibilitat que els Jocs del 2017 s'acabin ajornant i no se sàpiga amb certesa quin futur tenen ha provocat una reacció en cadena dels grups de l'oposició a l'Ajuntament de Tarragona. En el punt de mira, l'alcalde de Tarragona i màxim responsable del Comitè Organitzador dels Jocs, Josep Fèlix Ballesteros, qui, d'endarreri-se l'esdeveniment, rebria una sonora clatellada al seu gran projecte de vida, pel qual es desviu des de fs quasi una dècada.

Foto: circdetarragona.com

"Un fracàs de la gestió de l'equip de govern"

"Ajornar els Jocs del Mediterrani 2017 evidenciaria el fracàs de la gestió de l'equip de govern”, ha assenyalat el portaveu de Ciutadans, Rubén Viñuales. Des de Ciutadans recorden que l'alcalde “va negar taxativament que això pogués succeir en diverses ocasions”.

“Ara, per primera vegada, una persona autoritzada ho ha reconegut públicament”, han apuntat que des de la formació taronja, que “desitja i treballa perquè el nom de Tarragona quedi en bon lloc” i “aquest ajornament no deixaria el nom de la ciutat en el lloc que es mereix”.

"L'alcalde Ballesteros segueix amagant informació"

En nom d'ERC, el seu portaveu, Pau Ricomà, han lamentat que "l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros segueixi amagant informació malgrat les reiterades demandes d’explicacions que es fan des de l’oposició.

Per als republicans, el possible ajornament dels Jocs obre un nou escenari que requereix un canvi d’actitud dels responsables municipals dels Jocs: "Fa massa temps que anem a remolc de l’administració de l’estat. Ara és l’hora que Tarragona posi les condicions. No valen més promeses de l’alcalde de compromisos que no han existit mai".

Ricomà alerta que caldria recalcular el pressupost dels Jocs, i deixar de banda els números "irreals" que s’han defensat des de Tarragona 2017: "Les previsions de vendes d’entrades i de marxandatge no s’aguanten per enlloc".

"Ridícul i esperpèntic"

Des de CiU, el seu portaveu, Albert Abelló, ha explicat que "considerem ridícul i esperpèntic el fet que els Jocs Mediterranis no se celebrin l’any 2017. La ciutat de Tarragona està sent víctima d’una escandalosa mala gestió per part del govern socialista. Fa gairebé cinc anys que l’assemblea del Comitè General dels Jocs Mediterranis van atorgar a la nostra ciutat l’organització de l’esdeveniment esportiu i hi ha hagut temps més que suficient per poder fer les coses bé. Ara, a 240 dies de l’inici dels Jocs, diuen d’ajornar-los, quina imatge internacional està donant Tarragona?"

CUP i ICV demanen que es renuniï als Jocs

La CUP aposta per la via més dràstica. Torna a exigir “la renúncia a la celebració dels Jocs a Tarragona, tant el 2017 com el 2018 o fins i tot el 2019”. Aquest cop, però, han traslladat la seva reclamació al COE mitjançant una carta adreçada al seu president, la qual també faran arribar al COI en diverses llengües.

Arga Sentís, portaveu del Grup Municipal d’ICV-EUiA, en reclama directament la renúncia per evitar que la ciutat hagi de carregar amb un deute desmesurat. Segons Sentís, “dins del mal és, si més no, positiu, que Ballesteros hagi admès que el finançament per cobrir el pressupost operatiu no estigui garantit. Després de tant de temps d’optimisme oficial i obligatori, que l’alcalde admeti la realitat és important”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar