loader
menu

CIUTAT

Ballesteros estèn la mà a Girona en l'horitzó del 2017

El Circ Ciutat dimarts, 16 d'abril de 2013

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha pronunciat aquesta tarda una conferència convidat per Tribuna Girona a CaixaFòrum. L’alcalde ha centrat el seu discurs en donar a conèixer el projecte de Tarragona 2017, “un projecte fonamental per a la Tarragona del futur i on conflueix i es concreta el nostre projecte de ciutat smart”. “La nostra meta immediata es troba l'any 2017, quan la ciutat serà seu dels Jocs del Mediterrani. Es tracta d'un projecte que és possible amb la complicitat, suport i col·laboració de tres institucions claus en el nostre territori: la Diputació de Tarragona, la Generalitat de Catalunya i el Govern de l'Estat. Un treball conjunt que necessàriament ens agafa en un període polític interessant com necessari punt de coincidència en uns moments en què, potser, el gran problema és la manca de punts de trobada”, ha defensat.

Els Jocs del Mediterrrani ha estat un dels punts claus de la intervenció de l’alcalde, tot i que també ha parlat del projecte Tarragona Smart Mediterranean City, vinculat a la celebració dels Jocs Mediterranis. “Tarragona està immersa en el procés d'aplicar en el seu desenvolupament i vida diària el concepte smart, i en aquesta línia els Jocs del Mediterrani són una gran oportunitat”.

Durant la intervenció, l’alcalde de Tarragona també ha establert nombrosos paral·lelismes amb la ciutat de Girona i ha defensat la necessitat d’establir més lligams. Girona és “una ciutat de dimensions similars a Tarragona. Cadascuna d’elles té la seva pròpia història i camí, i quan ens mirem sembla que la nostra mirada es troba a Barcelona, quan estic segur que seria positiu per a ambdues ciutats mantenir més diàleg, més trobades i caminar juntes”.

I ha remarcat: “Tot això sense oblidar la proximitat entre Tarragona i Barcelona i el paper que té dins de Catalunya, amb les connotacions socials, polítiques i econòmiques que això comporta. D’això en són grans coneixedors vostès, els gironins, ja que com nosaltres conviuen i combaten el centralisme que tota capital exerceix. En aquest sentit, des de Tarragona i em consta que també des de Girona es duen a terme grans esforços per defensar la importància i el pes específic de les nostres capitals envers Barcelona. No som simples capitals de províncies, sinó que som actius per al país, ciutats líders en molts aspectes i així ho hem de defensar. Amb tot, és evident que a tots ens interessa tenir una Barcelona que sigui forta i no perdi interès, ni atractiu, ni potència. No seria bo per a ningú”.

L’alcalde ha conclòs la conferència reivindicant Tarragona com un territori d’oportunitats i convidant a Girona a “compartir el nostre projecte de futur. Demostrat que Tarragona reuneix les condicions per a la instal·lació d'empreses logístiques i de serveis, les empreses saben també que el govern de Tarragona és un bon aliat quan es tracta de projectes que generin ocupació, desenvolupament, riquesa i futur”.

Ballesteros, en una imatge d'arxiu. / cedida


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar