loader
menu

CIUTAT

Ballesteros no aclareix si va ser Tarragona qui va proposar l'ajornament dels Jocs al 2018

El Circ Ciutat dilluns, 07 de novembre de 2016

En espera de fer-ho oficial a Tarragona a la tarda, al matí l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ja ha comunicat oficialment als portaveus municipals que els Jocs del Mediterrani no seran al 2017 i que ja ha rebut la notificació per traslladar-los al 2018.

Foto: Tarragona 2017

El que no ha aclarit Ballesteros als cinc portaveus és si van ser ells com a Comitè Organitzador de Tarragona 2017 els que van proposar l'ajornament d'un any, segons va explicar el mateix president del Comitè Internacional dels Jocs, Ommar Addadi, a un mitjà del Magreb el passat cap de setmana. A hores d'ara, i en espera que l'alcalde comparegui públicament, aquest és un dels grans interrogants dels molts que s'hauran de respondre.

"La pregunta reiterada és qui havia demanat l'ajornament al 2018, però no ha estat gens clar", ha lamentat el portaveu d'ERC, Pau Ricomà, qui recorda que l'alcalde fins ara sempre ho havia negat, i que tornaran a demanar que es faci una consulta ciutadana: "Hem de saber els costos de fer-ho al 2018 i hi ha hagut un canvi de condicions important que cal que Tarragona pugui decidir".

Per a Ciutadans, "avui és un dia trist per a la imatge de Tarragona en constatar-se el fracàs de la gestió dels Jocs per part de l'equip de govern", ha lamentat el portaveu Rubén Viñuales, qui ha destacat la "inutilitat" del pacte de govern municipal entre socialistes i populars.

Viñuales ha alertat sobre "un informe de la secretària de l'Ajuntament que adverteix que desistir dels Jocs ara seria un desastre encara més gran". Des de Ciutadans es reclama una comissió de seguiment dels Jocs "en temps real", i a la qual Ballesteros hi ha accedit.

La CUP ha qualificat d'incompetents als organitzadors dels Jocs: "Amb aquest fracàs monumental de les polítiques de Ballesteros al capdavant de l'Ajuntament tarragoní, qui hi perd sobretot és la ciutat, que veu com la incompetència dels seus polítics de l'Equip de Govern aconsegueixen allò que fins al dia d'avui ningú havia aconseguit: ajornar uns Jocs esportius internacionals per la seva pròpia incompetència", han lamentat els cupaires, que aposten per la suspensió dels Jocs, sigui quin sigui el seu any.

ICV ha demanat la dimissió del Coordinador general dels Jocs, Javier Villamayor, i també que se suspenguin de manera definitiva. "Encara fa pocs dies, quan posàvem en qüestió la viabilitat dels Jocs, se’ns deia que tot estava previst i controlat. Ara, de sobte, l’equip de govern es fa enrere. O bé aleshores els enganyaven, i ens enganyaven, o bé hi ha hagut una gran incompetència. Per aquestes raons, el regidor responsable de l’organització dels Jocs, Javier Villamayor, hauria de dimitir”, ha lamentat Arga Sentís.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar