loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament de TGN contracta detectius privats per combatre l'incivisme dels propietaris de gossos

El Circ Ciutat dilluns, 07 de novembre de 2016

L'Ajuntament de Tarragona contractarà detectius privats per controlar als propietaris de gossos que no recullin els excrements. Els investigadors s’encarregaran de localitzar la persona incívica i denunciar-la per incomplir l’ordenança municipal que obliga als propietaris de gossos a recollir-ne els seus excrements.

Font: Ajuntament de Tarragona

La tasca dels detectius privats consistirà en detectar la persona que no recull els excrements i recopilar imatges on quedi reflectit el dia, lloc i hora de la infracció. Des de Neteja Pública s’elaborarà un informe de verificació dels fets i es tramitarà el procediment sancionador mitjançant Base de la Diputació de Tarragona.

Aquesta acció forma part d'una nova fase de campanya pel foment del civisme “Em comprometo amb Tarragona”, que arrenca des d’avui, 7 de novembre. Tal com es va fer durant la posada en marxa, diferent equips d’informadors tornaran al carrer recorrent els punts calents i facilitant als propietaris de gossos informació de la campanya, de l'existència d'espais habilitats per a gossos, del cost de l'incivisme, de l'existència d'una ordenança sobre convivència i de l'import de les sancions per no complir les referents a la tinença d'animals i la seva cura.

La consellera de Medi Ambient i Neteja, Ivana Martínez, ha explicat que “tot i que la campanya ha estat molt ben acollida entre els propietaris d’animals que aprecien que es reconeguin les bones actituds i la immensa majoria de les persones que tenen gossos en recullen els seus excrements, encara hi ha una minoria que no ho fa” I ha afegit: “Tot i les campanyes informatives i els dispositius de Guàrdia Urbana, continua havent-hi caques al carrer amb la conseqüent molèstia i insalubritat per tots els que convivim a la ciutat i detectar l’incívic in fraganti és complicat. Per això, la figura del detectiu privat ens permetrà detectar i sancionar els propietaris incívics”. Martínez ha destacat que “el civisme és una qüestió de bons hàbits i de cura de l’espai públic, tots en som responsables”.

Fent campanya des del juny

“Em comprometo amb Tarragona" és una campanya institucional de llarga durada pel foment del civisme i la cura i el manteniment de l'espai públic. Es presenta amb un to positiu i afavoreix les accions cíviques i reconeix les bones pràctiques individuals, que sumades esdevenen un gran valor col·lectiu i un gest de compromís amb la ciutat. Al juny es va iniciar la primera fase amb les següents accions:

13 cartells informatius als pipicians

60 cartells a carrers

25 nous aparcagossos

5.000 fulletons informatius

1.000 gossos compten amb la xapa “Compromès amb Tarragona”

1.000 portabosses s’han repartit entre els propietaris


Documents

Campanya novembre 2016 "Em comprometo amb Tarragona"


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar