loader
menu

CIUTAT

Ballesteros: 'No hem fracassat, mantenir el calendari del 2017 comportava massa riscos'

Sergi Casado Ciutat dilluns, 07 de novembre de 2016

Ballesteros ha fet públic per fi el que tothom ja sabia, però no encara per boca seva. En qüestió de dies, Tarragona ha passat de promocionar els Jocs Mediterranis del 2017 a ajornar-los a l'any següent, el 2018, que ara s'ha convertit en el nou número màgic que els tarragonins haurem de retenir.

Ballesteros i Blanco. Foto: circdetarragona.com

La sala d'actes de l'Ajuntament, gairebé plena de gom a gom. Foto: circdetarragona.com

Ballesteros i Blanco. Foto: circdetarragona.com

Tot i la transcendència dels fets, l'alcalde tarragoní ha anunciat el canvi al 2018 somrient, com si l'ajornament de l'esdeveniment que ha marcat tota la seva trajectòria política no tingués importància ni repercussions especialment negatives. A més, no se l'ha vist gens contrariat ni tampoc empipat. "Mantenir el calendari del 2017 comportava massa riscos i el Comitè Internacional ens va proposar anar a l'escenari de l'any 2018."

Sense fer autocrítica en gairebé cap moment de la seva intervenció, Ballesteros ha descartat cap dimissió i fins i tot ha confirmat i ha ratificat a tot l'staff i a tota l'estructura del 2017, fins i tot al Coordinador general dels Jocs, Javier Villamayor: "No tinc la sensació de que hem fracassat, perquè si ho haguèssim fet, el CIJM ens hauria pres els Jocs". S'ha enorgullit que el Comitè Internacional els felicités per la feina i que continués confiant amb el projecte.

Per això, l'alcalde s'ha declarat "responsable" de la situació: "Jo sóc el responsable, i com que ho sóc, Tarragona, farà uns grans Jocs i al 2019 Tarragona decidirà", ha afegit, obrint, qui sap, si la porta a la reelecció l'any 2019.

La raó, el desgovern a Madrid

Acompanyat per Alejandro Blanco, el president del COE, Ballesteros ha apuntat a la falta de govern a Madrid durant 10 mesos i la falta d'aportació econòmica als Jocs com la causa principal per la qual s'ha arribat a un escenari que ningú desitjava.

Sense els 12 milions que es reclamen al govern estatal (3 per a la piscina, i 9 per al pressupost operatiu, els Jocs no eren viables pel 2017; un condicionant que fa temps que s'arrossega i que ha acabat resultant determinant: "Nosaltres no ens podem atribuir la responsabilitat de no tenir govern", ha lamentat Ballesteros, qui insisteix que qui ha fallat ha estat el govern en funcions del PP.

Bons 'imputs', 'bones sensacions' i 'confiança', però diners, no

Tot i l'anunci oficial, la realitat és que els 12 milions d'euros que hauria de pagar el govern de l'Estat a hores d'ara encara no hi són. Tot i l'escarment, Ballesteros s'ha tornat a encomanar a les bones "sensacions", bons "imputs" i altre cop la "confiança" de les administracions per creure que l'aportació arribarà, però novament sense concreció. Dit d'una altra manera, Tarragona s'aboca als Jocs del 2018 sense cap compromís signat amb el Govern de l'Estat.

Per a Ballesteros, mantenir tota l'estructura del 2017 "no serà cap desastre". Sense aportar cap xifra sobre què suposarà el sobrecost d'un any, ha deixat anar que "hem fet alguns números" i ha assegurat que les arques municipals no se'n ressentiran. "No hi haurà més endeutament".

"La imatge de TGN no ha quedat malmesa "

El canvi de dates tampoc no ha danyat la imatge de Tarragona. Això és el que pensa l'alcalde: "No és el millor dels escenaris, però no crec que la imatge hagi quedat malmesa. Si ens els haguessin pres (els Jocs), o s'hagués trencat el comitè organitzador, potser sí".

Del que no ha parlat gaire Ballesteros és de la recerca d'espònsors per als Jocs; una fòrmula a través de la qual havien d'arribar inicialment 30 milions d'euros, i que amb el temps s'ha anat rebaixant. L'alcalde no ha aclarit si caldrà indemnitzar els patrocinadors i com afectarà el canvi a l'hora de buscar-ne de nous.

(Consulta adjunta la carta del president del CIJM en que anuncien a l'alcalde Ballesteros la nova data dels Jocs per al 2018)


Documents

Carta CIJM a Ballesteros


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar