loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

L'exposició de la col·lecció Thyssen captiva Tarragona

El Circ Cultura i patrimoni dimecres, 17 d'abril de 2013

L'exposició Rusiñol, Monet, Gauguin, Sunyer. El paisatge a la Col·lecció Carmen Thyssen, que va obrir les portes el passat 7 de febrer a CaixaForum Tarragona, ja ha estat visitada per més de 34.000 persones, amb una mitjana diària de més de 500. La mostra, organitzada per l'Obra Social "la Caixa" tancarà portes el proper diumenge i després viatjarà fins a CaixaForum Lleida. Tot i que a Tarragona només s'hi haurà estat 75 dies, la mitjana de visitants superarà amb escreix a la temporada que va estar a Girona (122 dies), on la mitjana diària de persones va ser de 359 i una assistència total d'unes 43.000. Des de CaixaForum Tarragona, les previsions més optimistes apunten que fins diumenge podrien passar-hi prop de 40.000 persones. De fet, aquesta xifra és la que va assolir en la mostra Entre Picasso i Dubuffet, l'any 2007.

Rusiñol, Monet, Gauguin, Sunyer. El paisatge a la Col·lecció Carmen Thyssen fa un recorregut per la història del paisatge en la pintura catalana i europea: des del romanticisme de Théodore Rousseau o Lluís Rigalt, fins als paisatges espectrals de Modest Cuixart, Joan Ponç i Antoni Tàpies, que, en l’època de Dau al Set, a través del surrealisme, van entroncar amb la tradició romàntica.

Entremig, el simbolisme de Maximilien Luce i Modest Urgell; l’impressionisme i el postimpressionisme de Claude Monet i Paul Gauguin, Joaquim Mir i Santiago Rusiñol; el retorn a l’ordre d’André Derain, Matisse i Pierre Bonnard, de Joaquim Sunyer, Rafael Benet o Josep de Togores; la visió avantguardista de Georges Braque o Joaquín Torres-García.

La propera exposició que s'organitzarà a CaixaForum Tarragona serà Mòmies egípcies. El secret de la vida eterna, que explora els complexos rituals relacionats amb la mort i l'altra vida a l'antic Egipte. La mostra és una col·lecció del Rijk Museum, a Leyden (Holanda). La inauguració està prevista pel 16 de maig i durarà fins el 18 d'agost.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar