loader
menu

CIUTAT

TGN 2017 va amagar la seva agonia

Sergi Casado Ciutat dilluns, 07 de novembre de 2016

L'Ajuntament de Tarragona i el Comitè Organitzador han estat amagant i disimulant l'agonia que estaven patint els Jocs del 2017. L'alcalde Ballesteros va assegurar la setmana passada que els Jocs es farien "seguríssim", i ho va dir convençudíssim. Va ser en un sopar amb una trentena de persones, representants del teixit social, econòmic, polític i cultural de la ciutat organitzat pel grup d'opinió Tàrraco Activa, durant el qual els Jocs van ser el tema estel·lar.

Una imatge del sopar al que va assistir Ballesteros el passat 27 d'octubre. Foto: Tarraco Activa

A l'esquerra, el Coordinador dels Jocs, Javier Villamayor, durant un acte de promoció dels Jocs el passat 17 d'octubre, a menys d'una setmana per la primera data límit. Foto: Tarragona 2017

D'acord a les dates donades per l'alcalde tarragoní es dedueix que durant aquell sopar, per exemple, el futur de Tarragona 2017 era molt incert. Tant incert que ja havia sonat la campana un cop, però els havien concedit una pròrroga. S'estava entre la primera data límit fixada perquè arribessin els 12 ME del Govern estatal (23 octubre) i la segona, el 4 de novembre, que és quan s'havia de celebrar la reunió del CIJM a Algèria, i on les decisions que s'hi adoptessin podrien provocar un daltabaix en el projecte del 2017.

En l'assemblea d'Algèria, el COE i el Comitè Organitzador van traslladar als membres del CIJM la cruesa de la situació i es van plantejar tres escenaris possibles. El primer era mantenir el calendari del 2017, tot i que "comportava massa riscos" -ha defensat Ballesteros- i per això va ser el descartat pel CIJM però suggerit per TGN i el COE; el segon, ajornar els Jocs al 2018, i el tercer, no fer els Jocs. D'acord amb les explicacions de desgovern a l'estat espanyol, des del Comitè Internacional es va decidir el trasllat dels Jocs Mediterranis de Tarragona al 2018.

El Govern es congratula per l'ajornament

Abans de rebre dijous a la delegació tarragonina, el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport ha aplaudit la decisió del comitè organitzador dels Jocs del Mediterrani de retardar la celebració dels mateixos a 2018. "Uns Jocs internacionals d'aquesta importància tenen la suficient transcendència com perquè totes les institucions que participen en la seva organització es prenguin un temps addicional i aconsegueixin que la seva celebració sigui un gran èxit per a Espanya", han explicat des del Ministeri.

En la nota, però, no es fa cap esment a cap quantitat futura i recorda que el Govern ja ha donat als Jocs 6,4 milions d'euros, al marge de declarar l'esdeveniment d'"especial interès" perquè els inversors puguin obtenir bonificacions fiscals.

El Ministeri es congratula d'aquesta decisió i estima que és una mesura molt beneficiosa per a l'èxit d'aquesta gran cita internacional. Recorden que "Espanya acaba de sortir en aquests dies d'un any molt peculiar pel bloqueig institucional que ha impedit l'existència d'un Govern estable, malgrat la qual cosa el compromís de l'Executiu amb els Jocs del Mediterrani de Tarragona ha estat indubtable. "


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar