loader
menu

CIUTAT

La cara B dels creuers: prohibit fer esport al Far

Joan Castell Ciutat dimarts, 08 de novembre de 2016

Vint-i-un creuers que han portat a més de 13.000 turistes a Tarragona durant aquest 2016. I encara en queda un darrer més per tancar la millor temporada. Gairebé tothom aplaudeix l'arribada dels creuers pel benefici econòmic que genera. Però hi ha una conseqüència que genera molèsties directes als esportistes de la ciutat. En cada arribada dels vaixells, l'accés al KM '0' queda restringit per a ciclistes i patinadors.

Una bicicleta aparcada amb un bus portant creueristes al fons

Aquest dissabte, el 'Wind Star', visitava per segon cop Tarragona aquest any. Ho feia amb 150 passatgers a bord. Uns passatgers que passarien unes hores a la ciutat fent turisme o de compres. Des del creuer són traslladats en autobús fins a la ciutat. Uns busos que circulen pel dic de Llevant, popularment conegut com 'El Far'. Aquesta circulació d'autobusos provoca que es restringeixi la circulació de ciclistes i patinadors. No pas als vianants.

"La decisió de restringir la circulació a bicicletes i patins respon a estrictes criteris de seguretat vial. El motiu és que, durant l'estança de creuers al Port de Tarragona, es produeix a la zona un flux continu d'anada i tornada de taxis, shuttles i autobusos de creueristes, fet que segons els nostres experts en seguretat es recomana la prohibició de pas al trànsit de ciclistes i patinadors al KM.0" segons apunten des del Port.

Aquesta mesura de seguretat provoca el malestar dels usuaris sobre rodes, que arriben a l'inici del km '0' i justament es queda en això. En 0 km. "Ho sentim, no es pot passar perquè hi ha un creuer" són les paraules de la policia portuària davant les cares de malestar, i en alguns casos de cabreig, de ciclistes i patinadors.

L'Antonio és un patinador que explica que "per a nosaltres suposa una greu molèstia. No sabem quan arriben els creuers i ens quedem sense poder fer esport. El Far és perfecte per patinar i pràcticament és l'únic indret de la ciutat on ho podem fer. Al Miracle és impossible, perquè el passeig està en molt mal estat i les rajoles no són les propícies per patinar".

El Xavier és un pare que dissabte es trobava amb el seu fill petit. El Xavier acompanyava a peu al seu fill, que tot just aprenia a anar en bici. Però no van poder utilitzar el Far, havent de girar cua buscant el passeig del Miracle. "Quin remei. El Far és perfecte, perquè tens molt més espai i és més segur per als nens".

Es tracta doncs, d'una polèmica que arriba amb la explotació d'aquesta vessant turística de Tarragona i que, com gairebé tot, sempre hi ha algun col·lectiu afectat.

Encara queda un darrer creuer per visitar Tarragona. Serà al mes de desembre.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar