loader
menu

CIUTAT

Tarragona 2018 activa el mode 'pausa'

El Circ Ciutat dimarts, 08 de novembre de 2016

Tot i l'anunci de l'alcalde Ballesteros de que els Jocs del Mediterrani es traslladaven al 2018, els mecanismes per posar-los en marxa no s'activaran fins que el compromís del Govern de l'Estat amb Tarragona sigui ferm i quedi documentat.

Les institucions i les seus dels Jocs refermen el seu suport a trasllat de l'esdeveniment. Els mecanismes per engegar-lo de nou no s'activaran fins que no hi hagi compromís de l'Estat

"No gastarem un sol euro fins que no tinguem fets", han assegurat fonts del Comitè Organitzador. Tot l'operatiu de renovació i canvi està condicionada al resultat de la reunió que mantindrà una delegació tarragonina encapçalada per l'alcalde Ballesteros amb el Ministre Méndez de Vigo.

L'estand del 2017 ja no ha obert. Fotos: Mar Cirera

Fotos: Mar Cirera

Com que les condicions han canviat i el trasllat al 2018 suposarà un sobrecost "que Tarragona no assumirà", com va assenyalar l'alcalde tarragoní, es treballarà perquè als 12 milions d'euros que es reclamen al govern espanyol se li afegeixi una part pel sufragar els sobrecostos imprevistos. D'aquesta quantitat, 3 seran per a la piscina i els 9 restants per al pressupost operatiu.

L'estand de la Rambla, tancat

L'estand del 2017 de la Rambla, on s'hi podien comprar objectes de merxandatge i informava del compte enrere pels Jocs del 2017, restarà tancada fins a nova ordre. També tota la cartelleria relativa al 2017, la web corporativa, els perfils a les xarxes, el logo o la mascota, entre d'altres, es mantindran tal com estan actualment. Tarragona conviurà amb el fantasma del 2017 durant uns dies i qui sap si setmanes.

Des del Comitè Organitzador assumeixen que amb l'ajornament els escèptics amb els Jocs han triomfat: "S'ha de recuperar la credibilitat, però no amb paraules, sinó amb fets. No tindria cap sentit engegar el projecte del 2018 sense un document".

La politica de despatxos bull a hores d'ara a la seu del Comitè Organitzador. A nivell institucional, les mostres de suport als nous Jocs del 2018 han arribat en cadena.

Les institucions i les seus aposten per l'ajornament

La Diputació de Tarragona, que aporta uns 10 milions d'euros al projecte (a part els 24 ME que va costar la TAP), considera que el trasllat a l'any 2018 "no genera cap problema, ni un, a l’ens supramunicipal. En qualsevol cas, aquesta pròrroga pot resultar útil per al projecte, donat que la manca de finançament per part de l’Estat feia molt difícil garantir la correcta viabilitat de l’esdeveniment."

Els alcaldes de totes les seus dels Jocs també han donat el vistiplau a l'ajornament i ho han immortalitzat amb la fotografia corresponent i amb Ballesteros de nou somrient, com en totes les imatges que van arribant dels diferents col·lectius i entitats que aposten novament pels Jocs Mediterranis.

"Sabem que el 2017 està erosionat"

El contacte amb els espònsors serà diferent i es vol tractar amb molta cura. "Sabem que el 2017 està erosionat, i l'alcalde trucarà personalment al màxim responsable de cada companyia", han assegurat fonts del Comitè Organitzador. Fins ahir al migdia, fonts d'alguna de les empreses patrocinadores de l'antic 2017 no havien rebut encara cap notificació i que se n'havien assabentat per la premsa.

Al marge d'aconseguir els 12 milions d'euros dels pressupostos generals pel 2017, un altre front que necessita cobrir és el de la recerca d'espònsors privats. Fins el moment, s'han recaptat prop de 9 milions d'euros d'un total inicial que rondava els 30 milions i que s'ha anat rebaixant fins el 20-22 milions d'euros amb que es treballa actualment.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar