loader
menu

CIUTAT

Els fets delictius continuen a la baixa a TGN, però creix la violència de gènere

El Circ Ciutat dimarts, 08 de novembre de 2016

Els fets delictius a Tarragona continuen a la baixa. En concret, es constata una reducció acumulada del 13 per cent en els darrers cinc anys, passant d’una mitjana de 1.004 fets delictius mensuals l’any 2011 a 828 l’any 2016.

Una imatge de la Junta Local de Seguretat de TGN. Foto: Mauri

Són dades facilitades per la Junta de Seguretat de Tarragona, en què s'ha destacat la reducció dels fets penals durant el darrer any en un 2,9 per cent. Una altra de les dades destacades és la reducció dels casos de violència de domèstica (un 12,3%).

Augmenten els casos de violència de gènere

En canvi, s'ha produït un increment del 3,1% dels casos de violència de gènere. Aquestes dades “s’expliquen perquè hi ha un increment de denúncies per part de les víctimes”, argumenta el Tinent d'Alcalde de Seguretat Ciutadana, Pau Pérez.

El tercer element destacat fa referència als operatius casi diaris que la Guàrdia Urbana realitza amb Mossos d’Esquadra, Policia Nacional, Guàrdia Civil i la Policia Portuària, “la qual cosa referma la col·laboració que tenim amb els diferents cossos de seguretat”, remarca el conseller de Seguretat Ciutadana, qui insisteix en què “a la ciutat de Tarragona es manté una percepció bona de seguretat".

Precisament aquest ha estat un dels elements destacats pel director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Joan Carles de la Monja. “Hi hagut una bona resposta conjunta entre Guàrdia Urbana i Mossos fent una atenció personalitzada en zones com Boscos on fa temps van patir robatoris”.

Detall dels delictes

– 1,1 % en delictes contra el patrimoni (de 8.335 a 8.242)

- 10 % en delictes contra les persones (de 1.147 a 1.035)

- 6,3 % en delictes relatius al Trànsit (de 367 a 371)

+ 6,1 % en delictes contra la salut pública (en aquest cas l’increment és d’activitat, o sigui d’investigar més aquest àmbit)

- 30,9% en delictes contra l’ordre públic (de 136 a 94).

En la resta de delictes una reducció –15,1%


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar