loader
menu

CIUTAT

El cicle d'enigmes nocturns de TGN fa parada al Pretori

El Circ Ciutat dimecres, 09 de novembre de 2016

El cicle dedicat a les llegendes de Tarragona farà parada divendres al Pretori, on hi indrà lloc AH DE LA TORRE, el segon enigma que formen part de ‘La ciutat a cau d’orella’, el cicle que aquesta tardor està dedicat a les llegendes i l’oralitat.

Foto: Ajuntament de TGN

En aquesta nova edició de ‘La ciutat a cau d’orella’ dedicada, en el seu cinquè aniversari, a les llegendes de Tarragona, es convida a descobrir espais llegendaris com la torre del Pretori, la catedral o la casa Castellarnau i personatges nostrats com els apòstols de la Seu, les rates de la processó i Santa Tecla. Descobrir on estan els límits d’allò real, l'imaginari i la ficció és una de les principals obstinacions de la ciutat de Tarragona cada tardor i des de l'any 2012.

Al llarg dels segles, la torre del Pretori ha tingut diversos usos; des de formar part del fòrum provincial romà, passant per castell en època medieval, dipòsit de material bèl·lic o presó. Les històries i llegendes al seu voltant ens recorden el seu passat, maleit per l’estada de Ponç Pilat a la torre.

Fins al desembre s’han programat una desena de tallers literaris, enigmes nocturns, rutes terrorífiques i descobertes d’espais. Divendres a les 9 del vespre el Pretori (Plaça del Rei) acollirà el segon enigma del cicle.

Tarragona ha acollit al llarg dels segles històries i personatges que han omplert els seus carrers de vida i de misteris. Algunes d’aquestes històries s’han mantingut gràcies al boca-orella i a la feina dels cronistes que les han deixat per escrit. Segles després, els carrers de la ciutat encara són l’escenari d’aquestes històries, però, quina part és real i quina no?

Bona part de les accions que porten a terme el cicle ‘La Ciutat a Cau d’Orella’, s’erigeixen en l’àmbit del lleure educatiu i es veuen reflectides en un producte lúdic i cultural, reunint la història oral en un conjunt de propostes educatives, d’entreteniment, participatives i sobre l’escenari nocturn.

Les inscripcions

Les inscripcions es podran realitzar pel web www.tarragonajove.org o bé, presencialment, a l’Oficina Jove del Tarragonès (plaça imperial tarraco,1) de dimarts a dijous de 9 a 14 h, (divendres fins les 13 h) i dimarts i dijous, també de 16.30 a 19 h. L’Espai Jove Kesse (c. Sant Antoni Maria Claret, 12-14) també oferirà suport en la reserva de places i inscripcions de dimarts a dissabte, de les 17 a les 21 h.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar