loader
menu

CIUTAT

Ballesteros torna de Madrid amb bones intencions del govern, però sense concretar l'aportació als Jocs del 2018

El Circ Ciutat dijous, 10 de novembre de 2016

Si algú es creia que l'expedició tarragonina a Madrid tornaria amb un compromís ferm, per escrit i oficial del nou govern per tirar endavant els Jocs Mediterranis 2018, anava equivocat. Més enllà del compromís i de les bones intencions, de que es crearan grups de treball per analitzar els sobrecostos, que el diàleg serà més fluïd i constant que mai, que la seva implicació serà màxima i que "no escatimaran esforços" amb Tarragona 2018, poca cosa més.

Ballesteros, i al seu costat, el president del COE, Alejandro Blanco. Foto: Mauri

Tret, això, sí que el govern de l'estat passarà a ocupar la cadira que ara mateix ningú ocupa en el seu nom en la Fundació 2017, de la qual n'és el vicepresident. "No és un tema menor, perquè entrarà a la sala de màquines, i amb aquesta incorporació (a la Fundació 2017) ens indica que està compromès i que és solidari", ha celebrat l'alcalde Ballesteros a la sortida de la seu ministerial. A la fundació del 2017 ja hi són presents la resta d'institucions que fan aportacions al projecte, entre les quals les Diputacions de TGN i BCN, i la Generalitat.

Com era d'esperar, de concreció respecte l'aportació econòmica que hauria d'arribar a través dels pressupostos generals de l'estat, i que des de Tarragona 2017 es xifra en 12 milions, més els derivats de l'endarreriment, cap ni una. A partir d'ara "s'obre un període de diàleg i treball permanent per veure la concreció d'aquesta aportació" i que després s'hauria d'incorporar als pressupostos generals de l'any vinent, el 2017, segons han indicat des del Comitè Organitzador dels Jocs.

Aquest equip serà l'encarregat d'actualitzar les xifres, i en funció de l'endarreriment i de tots els assumptes que s'han posat damunt de la taula, fixarà una quantitat. "Es tindran preparades les xifres", ha explicat l'alcalde. Una altra garantia, però també formal, amb que tornarà l'expedició del 2018 a Tarragona és l'allargament de les exempcions fiscals fins el 2018: "S'han compromès a allargar els beneficis fiscals fins el 2018 per als patrocinadors i per als espònsors actuals i també per als que puguin venir".

Ara fa uns dies, des del Comitè Organitzador dels Jocs van explicar al Circ que "no gastarem un sol euro fins que no tinguem un compromís, però amb fets, no amb paraules". Dit d'una altra manera, que Tarragona 2018 entrava en mode 'pausa' fins que no es tingués constància "amb fets i no paraules" que el Govern de l'estat faria una nova aportació econòmica.

Blanco: "La tranquil·litat és enorme, ara trucarem a Addaddi"

En la reunió amb el Ministre, a part de l'alcalde Ballesteros, també hi han participat el primer Tinent d'Alcalde de Tarragona, Alejandro Fernández; el Coordinador General dels Jocs, Javier Villamayor, i el president del COE, Alejandro Blanco.

"No fer els jocs era un problema real, però s'ha lluitat. El més important és la implicació del govern. Felicito a tot l'equip. El titular és que el govern garanteix que els Jocs del 2018 es faran a Tarragona. La tranquil·litat és enorme, ara trucarem a Amma Addadi (president del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis)".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar