loader
menu

CIUTAT

La cursa cap als Jocs del 2018 també arrenca òrfena de consens polític

El Circ Ciutat dijous, 10 de novembre de 2016

El projecte del 2017 va nèixer enmig de la polèmica i sense el consens polític necessari, i el del 2018 va pel mateix camí. La buidor del nou discurs de Ballesteros a la sortida de la reunió amb el Ministre de Cultura i Esports, sense poder concretar cap aportació econòmica més enllà de bones intencions, garanties i mostres de suport als Jocs Mediterranis 2018 ha encès novament els grups de l'oposició a l'Ajuntament.

El president del CIJM, Ammar Addaddi, el 15 d'octubre de 2011, quan Tarragona va ser escollida seu dels Jocs Mediterranis de 2017. Foto: cedida

Des d'ERC destaquen que costa de creure qualsevol afirmació de l’alcalde respecte a l’arribada de finançament pels Jocs. Per al seu portaveu, Pau Ricomà, "si Ballesteros hagués respost quan se li preguntava sobre la situació real dels Jocs i no hagués mentit reiteradament, s’estalviaria ara tenir un problema de credibilitat".

Els republicans es pregunten què pot haver demanat a Madrid Ballesteros "si encara no ha quantificat els costos de l’ajornament de l’esdeveniment".

Amb compromís i diàleg ja no n'hi ha prou

Per al grup de Convergència, “fa massa temps que sentim les paraules compromís i diàleg, una melodia que ens ha portat al ridícul, ajornant per primera vegada a la història uns Jocs Mediterranis”, ha assenyalat el seu portaveu, Albert Abelló, que reconeix que encara està sorprès per la “total absència d’autocrítica per part del senyor Ballesteros”.

Abelló ha recordat que el PP va ser l’únic grup que el passat octubre va votar en contra de la proposició no de llei presentada pel PDECAT per instar al govern espanyol a fer una aportació de 12 milions d’euros per als Jocs del Mediterrani del 2017. “No podem permetre que la mala gestió del PSC i el boicot del PP tornin a malmetre la imatge de la ciutat de Tarragona”, ha conclòs el Portaveu de CDC.

La CUP promourà mobilitzacions al carrer en contra dels Jocs

La CUP ha reiterat el seu posicionament respecte els Jocs i ha qualificat de "despropòsit" la nova intervenció de Ballesteros. "Volem remarcar la mala imatge i el ridícul internacional que està donant la mala gestió política dels Jocs Mediterranis previstos, en primer terme, per al 2017. És per això, que la CUP durà al proper ple una proposta per tal de deixar sense efecte l’organització d’aquest esdeveniment esportiu, ja sigui el 2017 o els anys immediatament successius."

En paraules del conseller Jordi Martí i Font, la CUP «preveu mobilitzacions que es començaran a concretar aquest proper dilluns, per tal que quedi clar que, fins ara, només s’ha enganyat la ciutadania, quant constantment, de forma pública, en mitjans de comunicació i plens municipals ens han dit que no hi havia problemes de cap tipus més enllà de Madrid».

"Ha sortit de la reunió sense res concret per oferir"

ICV també lamenta que durant la trobada amb el Ministre no hagin servit per resoldre "les incerteses que acompanyen l’ajornament dels Jocs del Mediterrani".

Segons Sentís, “encara que Ballesteros sigui optimista després d’haver vist el ministre, també ho era fa setmanes, o mesos, fins que es va fer públic tot aquest embolic de l’ajornament. Per això és difícil saber si ens prenia el pèl abans o ho fa ara. En qualsevol cas, ha sortit de la reunió sense res de concret per oferir”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar