loader
menu

CIUTAT

Tarragona s'obre a permetre l'accés dels gossos a la platja tot l'any

El Circ Ciutat divendres, 11 de novembre de 2016

L'Ajuntament de Tarragona per fi ha posat fil a l'agulla i ha exposat els punts bàsics de la nova ordenança sobre protecció, tinença i venda d'animals. El nou text, "pioner", segons l'Ajuntament, recull la possibilitat d'habilitar un espai únic per a gossos a la platja i obert durant tot l'any.

És un dels punts de la nova ordenança de tinença i protecció animal que preveu aprovar en breu l'Ajuntament

La nova ordenança també obliga als propietaris de gossos, gats i fures a censar i identificar l'animal. En el cas dels gossos, l'ordenança afegeix que s’haurà de complementar amb l’aportació del codi genètic de l’ADN. Aquesta mesura, de la qual l'Ajuntament no ha informat com es durà a terme, no entrarà en vigor fins que la Junta de Govern Local aprovi el procediment d’extracció i anàlisis.

Foto: circdetarragona.com

Per primera vegada, Tarragona comptarà amb una normativa específica que regula la tinença, la cura i la protecció dels animals; una àrea regulada fins ara en l’ordenança general de convivència ciutadana i ús dels espais públics.

Espais per a gossos a la platja tot l'any

La nova normativa, que estarà a exposició pública durant 30 dies, estableix la possibilitat d’autoritzar els anomenats 'Can-espais', zones àmplies delimitades per l’esbarjo dels animals de companyia, i que inclou la possibilitat d’habilitar-ne una a la platja durant tot l’any.

Les condicions i requisits per a la tinença també s'endureixen. L'ordenança té com a objectiu principal que els animals estiguin en bones condicions i que n’assegurin el seu benestar. Es regularà la permanència d'animals en vehicles estacionats, l’activitat física, les cadenes de subjecció i la protecció del fred i el calor de les casetes a l’aire lliure, entre d’altres aspectes.

Llicència específica per portar gossos perillosos

Pel que fa a la cura i millora de l’espai públic es regulen les colònies de gats, la prohibició d’abocar substàncies químiques com el sofre a la via pública i l’ús del pipican i les àrees de gossos. A més, es prohibeix la venda ambulant de qualsevol tipus d’animal.

Es regula l’activitat dels passejadors de gossos considerats potencialment perillosos amb la creació d’una llicència específica per a les persones que es dediquen a aquesta activitat. I en el cas d’agressions, s’estableixen obligacions com la comunicació de l’incident i la possibilitat d’ingrés per a observació veterinària.

El nou document es portarà a aprovació al proper Consell Plenari i iniciarà el tràmit per a la seva entrada en vigor. Després del Ple, s’inicia un període d’exposició pública de 30 dies per a al·legacions, si no hi ha al·legacions, el text queda aprovat i la seva publicació íntegra al BOPT marcarà l’entrada en vigor.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar