loader
menu

CIUTAT

L'Estat també atribueix a TGN la decisió d'ajornar els Jocs del 2017

El Circ Ciutat divendres, 11 de novembre de 2016

Ningú es vol atribuir la decisió d'endarrerir els Jocs del 2017 al 2018. Les mirades continuen apunten cap al Comitè Organitzador Tarragona 2017, i en especial cap al'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, tot i que des del primer moment ja es va espolsar la pressió argumentant que ells només van traslladar l'escenari actual al Comitè Internacional (CIJM) i que la decisió va ser realment del comitè, fruit de les angúnies econòmiques a causa del desgovern a Madrid.

El Ministre Méndez de Vigo. Foto: Vivirfi

El CIJM va deixar clar des del primer moment que qui havia demanat l'ajornament havia estat Tarragona, i que ells hi havien accedit. Qui també assenyala al Comitè Organitzador de Tarragona 2017, i en definitiva a l'Ajuntament de TGN i a la Fundació 2017, és el govern de l'estat.

L'endemà de reunir-se amb l'alcalde Ballesteros i amb la resta de l'expedició tarragonina a la capital, el Ministre de Cultura i Esports, Íñigo Méndez de Vigo, ha deixat clar que la decisió d'ajornar els Jocs va ser el Comitè Organitzador Tarragona 2017: "Va ser una decisió que es va produir des del Comitè Organitzador".

Alhora, el Ministre ha felicitat al Comitè Organitzador TGN 2017 per haver decidit aturar el 2017 i ho ha fet amb una expressió molt catalana: "Crec que l'endarreriment és una bona decisió, com vostès (els catalans) dirien, de 'seny'".

Des del govern del PP han admès que el fet de tenir un govern en funcions durant 10 mesos "ha impedit que es poguessin prendre algunes decisions", però també ha vingut a dir que des de Tarragona 2017 algunes coses tampoc no s'havien fet bé: "Alguna de les idees que havia posat en pràctica (el Comitè Organitzador) no es van poder realitzar".

Ni concreció, ni pressupostos

Tot i la nova rauxa d'optimisme de l'alcalde Ballesteros, celebrant les bones intencions del govern del PP amb els Jocs del 2018, Méndez de Vigo no s'ha referit a cap quantitat econòmica, ni tampoc ha fet esment d'incloure una partida concreta als pressupostos de l'any 2017 per als nous Jocs 2018. De moment, només suport i molts ànims.

Méndez de Vigo ha posat en valor el comunicat del govern de dilluns, en què donava tot el suport a la celebració dels Jocs Mediterranis de Tarragona al 2018, però no resolia dubtes sobre el finançament. "Treballarem perquè sigui un èxit", ha conclós el Ministre.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar