loader
menu

CIUTAT

La ciència com a eina educativa

El Circ Ciutat dilluns, 14 de novembre de 2016

La Setmana de la Ciència 2016 presenta en la seva 21ena edició fins a 50 activitats diferents, destinades a tots els públics. Però sobretot als alumnes de des de Primària fins a Batxillerat mitjançant tallers pràctics.

Alumnes de l'escola Arrabassada en un dels experiments

Voleu saber com extreure l'ADN d'un plàtan? Doncs posa una cullerada de sabó, un pessic de sal i 20ml d'aigua destil·lada en un got de 100ml. En aquesta barreja s'hi afegeixen 3 cullerades de batut de plàtan, remenant suaument durant 5 minuts. Un cop remenat, ho abocarem en un tub d'assaig i al cap de 5-10 minuts començarem a observar alguna reacció...

Per tercer any consecutiu, s'han preparat experiments com aquest a escala petita per tal de que els alumnes tinguin la seva primera aproximació al món científic. Experiments com calcular la quantitat de Vitamina C de diferents sucs a l'afegir iode, desintegrar un paper de plata en submergir-lo en una dissolució química, fabricar una roda i fer-la rodar mitjançant la força elàstica d'una goma....

I és que es calcula que prop de 1.100 alumnes de diferents centres educatius de la província s'immergeixen en aquesta experiència que la ciència els hi dóna de poder-la descobrir d'una forma pràctica.

Fins a 21 centres passaran per aquests tallers, que vist l'experiència de les primeres sessions, despertarà i provocarà moltes cares de sorpreses i entusiasme entre els petits científics. "Precisament és el que busquem amb aquests petits experiments, però alhora molt visuals. Despertar el seu interès i fer-ho fora de l'aula" relata el director del programa Apqua -organitzador dels tallers juntament amb l'AEQT- Xavier Farriol.

El rector de la URV, Josep Anton Ferré, explica que “Hi ha moltes més vocacions en l’àmbit de les ciències socials que en l’àmbit de les ciències experimentals. En canvi, el mercat laboral ens segueix demanant més professionals formats en tecnologia i ciències dures”

Enguany, a més, la URV ha reforçat la programació amb noves propostes. A la seva pàgina web hi trobareu tota la informació.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar