loader
menu

CIUTAT

La línea de transport de contenidors entre el port de TGN i Turquia és la més competitiva del mercat

El Circ Ciutat dilluns, 14 de novembre de 2016

El Port de Tarragona va iniciar el passat mes de febrer un servei directe des de Tarragona als principals ports de Turquia (Esmirna, Istanbul i Gebze) i a altres països de la Mediterrània com Líbia (port de Misurata), Tunísia (port de Bizerte) i Algèria ( port d'Alger). A dia d'avui el nombre d'exportacions ha augmentat el doble des de les seves primeres escales fins ara, i ha aconseguit exportar setmanalment més de 300 contenidors amb mercaderies de les empreses i indústries del territori.

La naviliera turca Medkon Lines connecta, en tan sols 6 dies, a la indústria de Tarragona amb mercat turc amb un servei setmanal

Aquesta línia que opera regularment a la terminal de contenidors DP World Tarragona, ha passat en uns mesos de ser un servei decennal a tenir una escala setmanal a Tarragona, concretament cada divendres.

Foto: Autoritat Portuària de Tarragona

És un servei consolidat i amb el transit time (temps de trànsit) més competitiu del mercat (6 dies de navegació des del Port Tarragona al port turc de Esmirna). Aquesta línia ha aconseguit donar resposta a una important demanda del hinterland (zona d'influència) portuari de Tarragona cap al país turc, fruit de la confiança, el suport i l'aposta d'importants empreses del territori en la consolidació d'aquest projecte.

S'exporten productes químics, paper, maquinària, eines de contrucció..

Les mercaderies que s'exporten al mercat turc des del Port de Tarragona són entre altres, els productes químics, paper i pasta de paper, maquinària i eines i materials de construcció elaborats.

Diversificar tràfics i potenciar nous serveis és una de les premisses de l'acció comercial del Port de Tarragona i de la pròpia terminal de contenidors, gestionada per DP World Tarragona. D'aquesta manera, aquest servei marítim directe a Turquia suposa una millora competitiva per a les empreses i indústries de Tarragona, reduint sensiblement els costos logístics i contribuint clarament en la reducció d'emissions de CO2.

La connexió de la naviliera Medkon Lines amb el mercat turc dóna resposta a les exigències per part del sector exportador del territori i d'aquesta manera s'afavoreix el volum d'intercanvi comercial existent amb Turquia. Així, el teixit empresarial i industrial del hinterland del Port de Tarragona té a sis dies el mercat turc per les seves exportacions i importacions.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar